Tendensen fortsætter: Stadig færre indbrud i Skanderborg

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der fortsat bliver anmeldt færre indbrud i Skanderborg Kommune. I 2022 blev der anmeldt 125 indbrud i private hjem.

Artiklens øverste billede
Den positive tendens med færre indbrud i private hjem i Skanderborg Kommune fortsætter, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Arkivfoto.

Trods en samlet stigning i antallet af anmeldte indbrud i Østjylland, er udviklingen en anden i Skanderborg Kommune.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af anmeldte indbrud i Skanderborg Kommune er det laveste i fem år. Tallene viser, at der i 2022 blev anmeldt 125 indbrud i kommunen. Året forinden var tallet på 136 anmeldelser og i 2017 modtog politiet 480 anmeldelser om indbrud.

Det er altså et fald i antallet af anmeldelser på 355 på fem år.

I Østjylland er det samlede antal af anmeldelser steget fra 2159 anmeldelser i 2021 til 2667 anmeldelser i 2022. Det er dog en enkeltstående stigning, hvis man sammenligner med de resterende år fra 2017. Her er antallet af anmeldte indbrud i Østjylland nemlig faldet fra 4573 i 2017 til 2667 anmeldelser i 2022.

På landsplan har man holdt niveauet i forhold til 2021, som var det laveste siden 1970’erne. Man kunne ellers have frygtet en stigning i antallet af indbrug, da der i 2022 ikke længere var coronarestriktioner til at gøre livet sværere for indbrudstyve, lyder det i en pressemeddelelse fra Bo Trygt.

»Vi oplever en stor interesse for at bekæmpe indbrud – både nationalt, regionalt og lokalt. Fra landspolitisk side oplever vi opbakning til et register over stjålne genstande, som skal gøre det svært for tyvene at komme af med deres tyvekoster. Fra kommunalt hold er der stor interesse for at bidrage til forebyggelsesindsatsen, ligesom politikredsene i den grad har sat fokus på indbrudsforebyggelse,« lyder det fra Britt Wendelboe, programchef i Bo Trygt, i en pressemeddelelse.

Bo Trygt er en indsats skabt af TrygFonden og den filantropiske forening Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

»Ude i boligkvartererne oplever vi også et stigende engagement for at forebygge indbrud. Det mærker vi bl.a. gennem efterspørgslen på vores Bo trygt-indbrudsforebyggelseseksperter og tilslutningen til Nabohjælp og herunder Nabovenner. Flere er formentligt også begyndt at arbejde mere hjemme. Oveni har aktører som låsesmede, vinduesbranchen, forsikringsbranchen og byggemarkeder meldt sig på banen. Og vigtigst af alt: Parterne samarbejder – på kryds og tværs,« lyder det fra Britt Wendelboe.

Stadig for mange

Den positive udvikling til trods er der stadig brug for en fokuseret indsats og en samlet strategi for at komme antallet af indbrud i private hjem i Danmark til livs. Derfor er det et mål for Bo trygt at intensivere samarbejdet mellem kommune, politi og civilsamfund.

»Der sker fortsat alt for mange indbrud i Danmark i forhold til vores nabolande. Et indbrud er meget indgribende og enormt ubehageligt for dem, der bliver udsat for det. Oveni er indbrud kilde til utryghed hos danskerne og selvfølgelig særligt hos ofrene. Derfor skal vi styrke indsatsen mod indbrud, og nøglen er samarbejde. Med en omfattende og koordineret indsats tror vi på, at vi i fællesskab kan få indbrudsniveauet yderligere ned. Det kan vi, og det skal vi,« fastslår Britt Wendelboe.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.