Røveri, trusler og grov vold: Tre teenagere dømt i retten

Retten i Horsens kendte for nylig tre teenagere skyldige i en række forbrydelser i Skanderborg og omegn i 2022.

Artiklens øverste billede
Tre teenagere blev dømt og en blev frifundet i sag om røveri og vidnetrusler fra Skanderborg. Arkivfoto.

En sag om røveri, grov vold, trusler, forsøg på røveri, og narko blev for nylig behandlet i retten i Horsens.

Her var fire drenge på 16 og 17 år fra henholdsvis Skanderborg og en enkelt fra Løgstrup på anklagebænken af flere omgange.

Tre af teenagerne var tiltalt i sagen om grov vold, som ifølge anklageskriftet fandt sted ved bålhuset ved Realskolen i Skanderborg kort efter midnat den 26. marts sidste år. Her slog den 16-årige fra Løgstrup og den ene 17-årige fra Skanderborg offeret flere gange i hovedet med en flaske, ligesom de brændte ham på kroppen med en cigaret, tog halsgreb på ham og gav ham adskillige slag i hovedet, to spark på kroppen og en sandal i hovedet, mens den tredje tiltalte filmede hele episoden og kom med tilråb.

Den 17-årige, der var med til voldsdelen, tvang efterfølgende offeret til at aflevere hans ejendel ved at sige ”jeg knepper dig, hvis du ikke giver mig din kasket” eller noget i den stil.

De to teenagere, der slog offeret ved bålhuset, truede efterfølgende offeret med at udtale sig om sagen til politiet eller i retten med ordene ”hvis du fucking snitcher, så stikker vi dig, så tæver vi dig og så dræber vi dig” eller noget i den stil.

Overfald i bus

Den 16-årige fra Løgstrup var tiltalt i yderligere en sag fra Skanderborg-området. I anklageskriftet fremgår det, at han torsdag den 14. april ved 22-tiden forsøgte at få fat i en persons ejendel og kontanter i en bus mellem Hørning og Stilling Byvej i Skanderborg ved at sige noget i stil med ”har du airpods eller kontanter? Tøm dine lommer” og ”tøm dine lommer eller du får en på munden”, hvorefter han skulle have taget fat i offerets tøj med begge hænder og ruskede ham flere gange og sagde ”nu tømmer du dine lommer eller jeg slår dig”. Det fik offeret til at tømme sine lommer, hvorefter den 16-årige sagde noget i stil med ”gi’ mig den eller jeg stikker ned”. Det fik dog ikke offeret til at give sine ting.

En 16-årig dreng fra Skanderborg blev frifundet i det forhold, han var tiltalt for. Det drejer sig om en røveri i Vestergade i Skanderborg om natten den 15. april sidste år, hvor han sammen med to af de andre teenagere var tiltalt for at skubbe og omringe en person og efterfølgende undersøge og tømme hans lommer med forskellige ejendele og kontanter.

Dommen

De tre andre drenge på henholdsvis 16 og 17 år blev alle idømt forskellige straffe.

En 16-årig dreng fra Løgstrup var tiltalt i samtlige forhold, og han blev ifølge retten i Horsens idømt en struktureret kontrolleret socialpædagogisk behandling, som blandt andet indeholder anbringelse på en sikret afdeling på en døgninstitution for børn og unge i op til to måneder samt anbringelse på en døgninstitution eller et godkendt opholdssted i op til 12 måneder. Han fik desuden konfiskeret 0,57 gram hash og 40 stk tramadol.

En af de 17-årige fra Skanderborg blev idømt tre måneders fængsel, ligesom han skal efterkomme en eventuel afgørelse fra ungdomskriminalitetsnævnet.

Den sidste 17-årige fra Skanderborg blev idømt seks måneders fængsel, og han skal også efterkomme en eventuel afgørelse fra ungdomskriminalitetsnævnet.

De tre dømte teenagere skal betale egne omkostninger i sagen, mens Staten betaler den frifundne drengs sagsomkostninger.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.