Politiet efter Smukfest: To års pause skabte ikke mere uro eller kriminalitet

Dette års Smukfest er ud fra et politimæssigt synspunkt forløbet forholdsvist roligt og med relativt få anmeldelser af lovovertrædelser.

Artiklens øverste billede
Politiet er klar med en status efter Smukfest 2022, og festivalen forløb forholdsvis roligt, lyder det i pressemeddelelsen. Foto: Per Bille.

Sydøstjyllands Politi var til stede under hele Smukfest for at sikre en god og tryg festivaloplevelse i samarbejde med Smukfest og en række øvrige samarbejdspartnere.

»Til trods for, at der i år var flere festivalgæster end tidligere år på Smukfest, og at gæsterne på grund af to års coroana-aflysninger havde ventet længe på at komme til at feste i Bøgeskoven igen, så har det efter vores opfattelse ikke skabt mere uro eller mere kriminalitet,« udtaler vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

»Der har generelt været en god stemning og højt humør fra festivalgæsterne, og det vil vi gerne takke dem for,« fortsætter han.

Mange politifolk fra Sydøstjyllands Politi har på skift arbejdet med forskellige politiopgaver på festivalen som eksempelvis synlig patruljering ved teltområder og parkeringsområder, maritim patruljering på Skanderborg Sø, kontrol af busser, målrettede indsatser mod tyverier og narkotika, færdselsindsats og patruljering i Skanderborg midtby.

»Så stort et arrangement kræver en del forarbejde og et solidt samarbejde med en række samarbejdspartnere,« siger vicepolitiinspektør Stig Simonsen og fortsætter:

»I den forbindelse kan jeg understrege, at vi i Sydøstjyllands Politi igen i år har haft et godt samarbejde med både festivalledelsen, de sikkerhedsansvarlige, Skanderborg Kommune og flere andre interessenter, som Brand og Redning, den præhospitale indsats, hjemmeværnet med flere,« siger vicepolitiinspektøren.

Når Skanderborg by i en uge vokser med omkring 60.000 mennesker, så kan det selvfølgelig også mærkes uden for festivalen med fx flere biler, mere trafik og optagede parkeringspladser. Dette har også gjort sig gældende i år.

»Vi har forud for festivalen informeret i pressemeddelelse og opslag på sociale medier om den ekstra trafik, der måtte forventes at blive i de dage, festivalen varer, og kommunen har opsat midlertidige skilte med information om parkerings- og trafikforhold. Der er dog flere, der ikke fik overholdt parkeringsrestriktionerne i byen, og nogle har derfor modtaget p-afgifter. Vi har i løbet af ugen også taget kontakt til ejerne til flere af de biler, der holdt uhensigtsmæssigt og bedt dem fjerne bilerne,« forklarer Stig Simonsen.

Anmeldelser på Smukfest

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd fik igen i år tjekket shuttle-bussserne, der blev brugt ved Smukfest, og det viste, at de generelt var i god stand. En enkelt bus havde manglende bremsekraft og blev på den baggrund indkaldt til syn.

Fem øvrige busser blev ligeledes indkaldt til syn med baggrund i mindre fejl.

kfp

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.