Tyvetogt i Skovby og Låsby: 23 biler fik ubudne besøg

»Husk at låse bilen«, opfordrer Sydøstjyllands Politi.

Artiklens øverste billede

Der har været to raids med tyverier fra personbiler i henholdsvis Skovby og Låsby lige efter nytår.

I Skovby rapporterer Sydøstjyllands Politi således om tyveri fra 16 bilier i tidsrummet fra søndag 2. januar til mandag 3. januar.

Det er mange, og det skal vi da have bragt til ophør. Her har vi behov for borgernes hjælp, og det vil have en stor effekt, at man begynder at låse bilerne

Stig Simonsen, vicepolitiinspektør, Sydøstjyllands Politi

Nogle dage senere, torsdag 6. -7. januar, meldes om tyveri fra syv biler i Låsby.

Fra Sydøstjyllands Politi fremhæver vicepolitiinspektør Stig Simonsen, at der her er tale om mange tilfælde af tyverier fra biler på en gang.

»Det er mange, og det skal vi da have bragt til ophør. Her har vi behov for borgernes hjælp, og det vil have en stor effekt, at man begynder at låse bilerne«, siger Stig Simonsen.

Vicepolitiinspektørens appel kommer i kølvandet på en konstatering af, at det gennemgående træk fra både Skovby og Låsby var, at der stort set ikke var mærker efter opbrud på bilerne, der formentlig også stod ulåste.

I hvert fald er nogen kommet ind i bilerne på ukendt vis, som det hedder.

»Man kan ikke afvise, at nogen har taget i dørhåndtaget for at se, om bilen var låst. I enkelte tilfælde er der stjålet noget fra bilen, men ellers ikke. Der er kigget handskerummet og rodet i det«, forklarer Stig Simonsen.

Han uddyber, at der eksempelvis blev stjålet et par mærkesolbriller og mindre kontantbeløb i mønter.

I Skovby har Sydøstjyllands Politi et muligt spor efter at have set billeder fra noget overvågning.

»Vi kigger i retning af, at det er samme gerningsperson og har noget, som vi går efter«, siger Stig Simonsen.

I begge sager gælder det, at Sydøstjyllands Politi fortsat interesseret i at høre fra borgere, der eventuelt har set noget.

Man skal heller ikke tøve med at ringe til politiet, hvis man oplever nye tilfælde eller mistænkelige personer, der tager i bildøre.

Læs også

Del artiklen