Hverdagens helte: Fire mænd reddede 93-årig ud af flammerne

Sydøstjyllands Politi uddeler dusør i forbindelse med en redningsaktion i Låsby

Artiklens øverste billede
Fra venstre politiassistent Susanne Elise Drescher, Lars Bobjerg Jensen, Mohammed Samim Osmani, Mike Lindblad Hertz, Morten Zacher Nielsen og vicepolitiinspektør Stig Simonsen. Foto: Erland Rasmussen

Fire mænd, der reddede en 93-årig kvinde ud af hendes brændende lejlighed i Blochgården i Låsby sidste år, er blevet hædret af Sydøstjyllands Politi med en stor tak for deres dåd.

Det skete ved en lille højtidelighed hos Skanderborg Lokalpoliti på Fælleden, da vicepolitiinspektør Stig Simonsen overrakte en erkendtlighed til Lars Bobjerg Jensen, Mohammed Samim Osmani og Mike Lindblad Hertz og Morten Zacher Nielsen.

Det var politiassistent Susanne Elise Drescher, der havde indstillet de fire til en dusør.

Brand i køkkenet

Anledningen var en brand 9. september sidste år i en lejlighed på adressen Blochgården 2B, hvor der opstod brand i køkkenet hos en ældre dame på 93 år.

De 4 borgere lykkedes med i fællesskab at få banket en skillevæg mellem to altaner ned og få den ældre dame hjulpet væk fra branden og røgen, indtil politiet og brandvæsen kom og tog over.

To af mændene, Lars Bobjerg Jensen og Mohammed Samim Osmani bor i Blochgården, mens Mike Lindblad Hertz var i området, fordi han lige havde afleveret sin søn på skolen. Den sidste mand, Morten Zacher Nielsen, der er tømrer, var på arbejde i nærheden.

Det var klokken cirka 9.30. Mohammeds kæreste sad på altanen, hvor hun kunne høre den 93-årige kvinde råbe om hjælp, og at det brændte. Kæresten løb om til kvindens hoveddør, men den stod i flammer. Derefter vækkede kæresten Mohammed.

Flammer overalt

»Jeg prøvede at se, om jeg kunne komme ind gennem døren. Det kunne jeg ikke. Og jeg kiggede hurtigt ind gennem vinduet og kunne se, at der bare var flammer overalt,« husker Mohammed.

Han løb derefter ind gennem sin egen lejlighed og ud til altanen, hvorfra han hoppede over på kvindens altan. Her fik han hjulpet kvinden væk fra flammerne og røgen og ud på altanen.

Lars Bobjerg Jensen, der arbejder om natten, var lige kommet hjem. Han hørte, at det brændte.

»Jeg ville løbe ind i lejligheden med to våde håndklæder, men det kunne jeg ikke, fordi hoveddøren var omspændt af flammer. I stedet løber jeg ind i Samims lejlighed, hvor vi begyndte at bryde en skillevæg mellem to altaner ned«, fortæller Lars Bobjerg Jensen.

»Skillevæggen var et træskelet og cembritplader og heldigvis ikke betonelementer«, konstaterer Mike Lindblad Hertz.

Forsøgte med stige

Mike var kommet kørende og kunne se, at der stod ild og røg ud af kvindens fordør. Han gik ind for at se nærmere og hørte de andre mænd råbe på en stige. Mike løb resolut op til elektrikeren og lånte en stige. Han kom også op til altanen, men det var umuligt at få kvinden over på stigen, også fordi hun var dårligt gående.

Mændene indså, at den eneste mulighed for at få kvinden ud var gennem de to altaner. Den fjerde mand, Morten Zacher Nielsen, er tømrer, og var på arbejde, og han hentede værktøj til at bryde skillevæggen ned med. Det lykkedes til sidst, og kvinden kom ud i sikkerhed, hvorefter først politiet og siden brandvæsenet ankom og tog over.

Hverdagens helte

De fire mænd har mødtes efterfølgende, hvor de fik talt hændelsen godt igennem.

»Vi tænkte ikke på os selv i situationen, men først bagefter. Og det var en ubehagelig oplevelse, som man godt ville have været foruden«, siger Lars Bobjerg Simonsen.

»I fortjener i den grad en dusør for det, I har gjort. Der har ikke været nogen tvivl hos os, at det her er en rigtig fin historie. I har været resolutte og velovervejede og udvist ekstraordinært mod. I er hverdagens helte«, sagde vicepolitiinspektør Stig Simonsen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.