Skanderborg Bazar meldt til politiet igen efter sur smiley

For tredje gang inden for et par måneder har butikken i Dagmar Centret efter et besøg af Fødevarerejseholdet indkasseret en sur smiley

Artiklens øverste billede
Skanderborg Bazar i Dagmar Centret er igen i Fødevarerejseholdets søgelys. Arkivfoto

Det står stadig skidt til med at få styr på reglerne for salg af fødevarer hos Skanderborg Bazar i Dagmar Centret. For præcis en måned siden, 1. oktober, bragte UgeBladet nyheden om, at Skanderborg Bazar efter en fødevarekontrol fik både bøde og en politianmeldelse på grund af dårlig hygiejne og for høje temperaturer i kølerum.

Siden har Fødevarerejseholdet været forbi igen to gange. Første gang blev der tildelt en mellemfornøjet smiley, mens der 19. oktober igen er blevet tildelt en sur smiley og en politianmeldelse, dels for hygiejnen i forbindelse med håndtering af fødevarer og dels på grund af manglende mærkning og information om fødevarerne, et forhold som virksomheden også ved tidligere kontroller er sanktioneret for.

Blandt Fødevarerejseholdets kritikpunkter er salg af fødevarer, hvor sidste salgsdato er overskredet, at der i afdelingen for frugt og grønt ligger adskillige produkter af dårlige beskaffenhed, og at der i kølerummet opbevares adskillige kasser med indtørret oliven, sammen med jordbær og salat med skimmel-lignende vækst.

»Der ses adskillige spande med skimmel-lignende vækst indeni spandene. Fødevarer skal i alle led beskyttes mod kontaminering, der kan gøre dem uegnede til konsum eller sundhedsfarlige. Virksomheden er tidligere sanktioneret for lignede forhold,« står der blandt andet i rapporten.

I følge rapporten lovede indehaveren af butikken at tage fat i sin leverandør, og få det hele kasseret.

I forhold til manglende mærkning og information, kunne virksomheden ikke umiddelbart give en forklaring på manglende dokumentation for sporbarhed af flere fødevarer, der tilsyneladende i flere tilfælde er indkøbt i et andet firmas navn.

En række fødevare - Nescafé Gold, småkager, og Toybox Jellybeans mix og fladbrød - blev i forbindelse med kontrolbesøget beslaglagt.

Skanderborg Bazar har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen