HMF roser medarbejdere og brandvæsen

Adm. direktør Jens Seehusen glæder sig over, at ingen kom til skade ved brand

Artiklens øverste billede
Brandvæsenet havde droner i luften for at filme brandens udvikling på taget. Foto: HMF

Tirsdag brændte en produktionsbygning i Galten tilhørende kranproducenten HMF. Den administrerende direktør, CEO Jens Seehusen, er stolt af håndteringen af branden og glad for, at ingen medarbejdere er kommet til skade.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden HMF oven på den voldsomme brand.

Der udvikledes kraftig sort røg under branden. Foto: Erland Rasmussen

Ambitiøst mål

På lokationen i Galten har HMF også serviceværksted, opbygningsværksted og kontorbygninger. Disse står alle uberørte af branden, og medarbejderne hér kan derfor fortsætte arbejdet onsdag. Virksomheden har et ambitiøst mål om at reetablere produktionen af delelementer på andre lokationer og i samarbejde med underleverandører.

Ved 14-tiden tirsdag opstod der brand i en produktionsbygning i Galten på Frichsvej 35, hvor cirka 40 medarbejdere har deres daglige gang. Branden udviklede sig til at omfatte det meste af bygningen, og brandvæsnet har været massivt til stede hele natten.

En stor ros til alle, som var til stede og involveret i Galten. Hertil også en stor tak til brandvæsnets, beredskabsstyrelsens og politiets massive indsats, samt til hele lokalsamfundet for jeres forståelse.

Jens Seehusen, HMF

Kender omfanget

På nuværende tidspunkt, onsdag, er branden slukket, og HMF kender nu omfanget og er allerede i gang med at flytte produktionsaktiviteterne til andre lokationer, oplyser virksomheden.

Det er udelukkende produktionsbygningen, som er berørt af branden. De andre bygninger i Galten står uberørte af branden, bl.a. opbygningsværkstedet, serviceværkstedet og kontorbygningerne.

Røgen fra HMF i Galten kunne ses helt til Harlev ved Aarhus. Foto: Erland Rasmussen.

Stolt af medarbejderne

Den administrerende direktør fra hovedkvarteret i Højbjerg, Jens Seehusen, var selv til stede under branden tirsdag.

»Jeg vil gerne understrege, hvor stolt jeg er af de medarbejdere, som var til stede. Alle fulgte vores sikkerhedsprocedurer og blev reddet ud i sikkerhed, hvilket også betyder, at ingen mennesker kom til skade under branden. En stor ros til alle, som var til stede og involveret i Galten. Hertil også en stor tak til brandvæsnets, beredskabsstyrelsens og politiets massive indsats, samt til hele lokalsamfundet for jeres forståelse», siger Jens Seehusen i pressemeddelelsen.

Ny produktion

Plan om opsætning af ny produktion inden udgangen af næste uge

På nuværende tidspunkt er HMF i gang med at udrede, hvilke områder af produktionen, der kan flyttes til andre HMF lokationer, blandt andet til Oddervej 200 i Højbjerg, hvor koncernen har størstedelen af sin kranproduktion. Virksomheden har et ambitiøst mål om at lave et nyt setup inden udgangen af næste uge, og hele organisationen støtter op omkring dette.

Jens Seehusen erkender, at branden har givet virksomheden nogle udfordringer.

»Men heldigvis har vi et stærkt netværk af partnere og underleverandører. Hertil har vi mulighed for at flytte noget af produktionen fra Galten over til vores andre produktionshaller, så derfor er jeg optimistisk i forhold til produktion og levering af de delkomponenter, som vi producerede i den nu nedbrændte bygning«, betoner Jens Seehusen.

Alle involverede medarbejdere tilbydes krisehjælp.

ear

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen