Rigspolitiet advarer om sundhedsskadelig røg: Brand er ikke under kontrol

Beboere skal gå inden døre og lukke døre og vinduer, melder politiet.

Artiklens øverste billede
En mørk røgsky bredte sig tirsdag eftermiddag ind over Galten i Skanderborg Kommune. Foto: Danni Paulsen

Rigspolitiet har tirsdag udsendt to beredskabsmeddelelser i forbindelse med en voldsom brand ved virksomheden HMF i Galten.

Beredskabsmeddelelser tages i brug, når myndigheder skal advare om en hændelse, hvor et stort antal mennesker er i akut livsfare.

Rigspolitiet advarer om, at branden i Galten endnu ikke er under kontrol, og at den udvikler kraftig røg som er sundhedsskadelig ved indånding.

Beboerne øst for Østergårdsvej i Galten og med østlig begrænsning på Frøkjærvej i Skovby skal gå inden døre, lukke døre og vinduer og eventuel ventilation og søge information hos DR og TV2.

Hold god afstand

Hvis man føler ubehag, som følge af branden, skal man kontakte egen læge eller alternativt lægevagten. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området.

Politiet anmoder om, at alle holder sig på god afstand af brandstedet.

Kontakt kun politi eller alarmcentral i akutte tilfælde. Der udsendes yderligere informationer via Danmarks Radio, TV2, på tekst-tv og politi.dk.

Den ene beredskabsmeddelelse fra Rigspolitiet blev sendt ud tirsdag eftermiddag, mens den anden ramte Twitter omkring klokken 20. I den første vurderer politiet, at varslingen kan hæves omkring klokken 22. I den seneste skriver politiet, at det er uvist, hvornår varslingen kan hæves, da branden endnu ikke er under kontrol.

Lokalavisen Aarhus følger op på sagen onsdag morgen.

sb

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen