Bølge af svindel hærger: Nu advarer politiet mod dette

To kvinder er blevet kontaktet af falske bankfolk - og nu advarer politiet om, at man ikke giver koder eller personoplysninger ud til de mange svindlere.

Artiklens øverste billede
To kvinder er i løbet af det samme døgn blevet antastet af telefonsvindlere. Foto: Adobe Stock

Østjyllands Politi meddeler, at man den sidste tid har set flere sager med samme fremgangsmåde, hvor især ældre bliver snydt af personer, der udgiver sig for at være fra banken. Og politiet gør det meget klart: Du skal aldrig give koder, NemID- eller kreditkortoplysninger i telefonen.

»Er du i tvivl om, hvorvidt det er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og eventuel den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken,« oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

To sager

Anledningen for politiets advarsel er blandt andet, at to kvinder det seneste døgns tid er blevet kontaktet af falske bankfolk

Først var det en 73-årig kvinde fra Åbyhøj, der mandag omkring middag blev ringet op fra et ukendt telefonnummer, hvor en mandlig stemme præsenterede sig som værende fra banken. Manden fortalte, at der havde været problemer med kvindens kort, og at hun derfor skulle aflevere kortet til et bud, som han ville sende ud kort efter.

Manden forsøgte flere gange at få kvinden til at udlevere sin kode til kortet, men kvinden syntes det virkede mærkeligt og kontaktede i stedet politiet. Og senere samme dag blev en 87-årig kvinde fra Risskov kontaktet af en mand, som udgav sig for at være fra Danske Bank.

Han fortalte den 87-årige, at hendes dankort var blevet misbrugt, og at han havde sendt deres bud ud for at hente kvindens kort. Kvinden udleverede kort efter kortet, sin kode og et kontant beløb til det falske bankbud. Efterfølgende blev der hævet flere tusinde kroner fra kvindens konto.

am

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen