Foto: Rigspolitiet

Corona-opråb fra Sydøstjyllands Politi: Tag mere ansvar

COVID-19 har vokset sig større, og smittestigningen har også ramt kommunerne i Sydøstjyllands Politikreds. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse, hvor politidirektøren efterlyser en skærpet ansvarlighedsfølelse for at modvirke smittespredning.

"En for en kan vi se, at kommunerne i vores politikreds går i rødt, og det vil sige, at der nu er så mange smittede i kommunerne, at de alle ligger over myndighedernes bekymringsgrænse. Den samme tendens ses landet over, og det må, og skal vi alle tage alvorligt. Der er kun én måde, vi kan holde covid-19 fra døren, og det er ved at følge myndighedernes anvisninger med at holde afstand, vaske hænder og spritte af. Ingen kan være i tvivl om, at det er det, der skal til, for vi har hørt det så tit, og vi har tidligere også været rigtig gode til det. Den seneste udvikling i smittestigningen kræver nu, at vi tager ansvar og bliver gode til det igen," siger politidirektør Jørgen Abrahamsen.

Skanderborg er faktisk den kommune i politikredsen, der er relativt hårdest ramt af covid-19 med 30 registrerede smittede i den seneste uge. Det giver et incidens-tal på 48 (antal smittede per 100.000) og er dermed mere end dobbelt så højt som den røde grænseværdi på 20.

Fredag 18. september blev der på landsplan indført nye restriktioner for at forhindre smitten i at sprede sig yderligere. De nye tiltag betyder, at forsamlingsforbuddet nu er reduceret til 50, at værtshuse og restaurationer skal lukke klokken 22, og at der skal bæres mundbind på værtshuse og restaurationer, når man ikke sidder ned. Foreløbigt gælder de nye restriktioner til den 4. oktober.

"Vi skal derfor også huske at bruge mundbind, hvor det er påbudt, og gå hjem, når nattelivet lukker kl. 22.00. Vi står på tærsklen til en koldere tid, hvor vi kommer til at opholde os mere inden for end ude. Det kan øge risikoen for smittespredning, fordi det her kan være vanskeligere at overholde alle gode råd og anvisninger. Derfor skal vi tage ansvaret på os nu, og det gælder både på arbejdspladsen, i privatlivet, i nattelivet og når vi køber ind og ellers færdes blandt hinanden."

Ud over et generelt fokus på overholdelse af både de nye og ’gamle’ restriktioner, så er patruljerne i Sydøstjyllands Politi blandt andet også særligt opmærksomme på nattelivet, fordi der her kan opstå situationer, hvor alkoholindtag gør, at ansvarligheden daler, og fornuften udfordres.

"Der er rigtig mange af vores borgere, der efterlever retningslinjerne og udviser stor ansvarlighed, og det skal de have tak for - også i nattelivet. Men det kan jo desværre være de få, der får ødelagt det for os alle, og derfor opfordres alle – ung som gammel – til selvstændigt at tage ansvar i alle forhold, og lige meget hvor de færdes," siger politidirektør Jørgen Abrahamsen.

jr

Publiceret 25 September 2020 10:57