Foto: Rigspolitiet

Gik amok i kriminalitet i Skanderborg: Koster lang fængselsstraf og 12 års udvisning

En 20-årig mand har fået en dom på 15 måneders fængsel og udvisning af Danmark i 12 år.

Den 16. januar i år lavede han et butikstyveri i en herretøjsforretning i København og hoppede derefter på et tog til Jylland. Rejsen stoppede tilfældigvis i Skanderborg, fordi han pludselig begik vold mod en togkontrollør og blev anholdt af Sydøstjyllands Politi, der fandt en kniv på ham.

Han blev dog senere samme dag løsladt fra politistationen på Skanderborg Fælled, hvilket han fejrede ved at begå indbrud i syv biler. Det kom frem i går i Retten i Horsens, hvor der blev vist video og afhørt vidner til bilindbruddene.

"Efter at have begået indbrud i bilerne begav manden sig videre ned i Skanderborg by, hvor han stjal en telefon fra en tilfældig kvinde og begik indbrud i en lejlighed. Han spurgte efterfølgende en taxachauffør om et lift. Taxachaufføren nægtede at køre med manden, da han stod med en udslået foldekniv i hånden," fortæller anklager Tobias Engby i en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi.

Taxachaufføren kontaktede politiet, som derfor for anden gang måtte anholde den 20-årige mand.

Han nægtede i retten hovedparten af de i alt 13 forhold, han var anklaget for, men retten fandt ham skyldig.

"Manden var to gange tidligere idømt udvisning af Danmark, men på grund af særlige omstændigheder aldrig udrejst af landet. Ved at sammenholde straffens længde med mandens tilknytning til henholdsvis Danmark og sit hjemland fandt retten, at manden skulle udvises, og at et indrejseforbud i 12 år var passende," forklarer anklageren.

Den unge mand modtog dommen og er blevet varetægtsfængslet, indtil han skal afsone sin straf og senere udvises fra Danmark.

jr

Publiceret 20 May 2020 15:39