Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock.

Tyve fra indbrud i Hørning anholdt i nat

To mænd standset i bil fuld af tyvekoster og indbrudsværktøj

Af
Jeppe Rafn

To mænd er blevet sigtet og varetægtsfængslet i fire uger for at have begået villaindbrud i Skoleparken i Beder og Hybenvænget i Hørning.

Mændene på 29 og 31 år blev anholdt i nat klokken 01.47, efter de blev standset af politiet i en bil i en rutinekontrol på Stenvej i Højbjerg.

Den 31-årige bilist virkede påvirket og viste sig at være frakendt køreretten. Den 29-årige mand på passagersædet virkede også påvirket, og på bilens bagsæde lå to lamper med overklippede ledninger samt en skuffe med sølvtøj og nogle smykkeæsker.

Da betjentene var overbeviste om, at der var tale om tyvekoster, blev de to mænd begge sigtet for indbrud fra ukendt sted, og bilen blev ransaget. Her fandt man indbrudsværktøj, handsker og maskering samt flere bilnøgler, en klump hash og en hobbykniv, så mændene blev taget med på politigården i Aarhus.

Senere på natten kørte en patrulje ud til den 31-åriges bopæl i Højbjerg, hvor der blev fundet hash og en del kontanter. Betjentene kontaktede SKAT, der kunne oplyse, at han havde en større gæld til det offentlige, og størstedelen af de fundne penge blev derfor inddraget. I lejligheden blev der også fundet smykker, designerstole og diverse andre effekter, der formentlig stammer fra indbrud. Østjyllands Politi oplyser til Lokalavisen, at den anden mand har ukendt folkeregisteradresse.

En 44-årige kvinde, der ejer bilen, som de to mænd blev standset i, er sigtet for at overlade føringen til en person, der er frakendt førerretten.

I løbet af natten fandt politiet ud af, at tyvekosterne stammer fra indbrud i Beder og Hørning, og mændene blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. De nægtede sig begge skyldige, men kærede ikke fængslingen, oplyser Østjyllands Politi.

Indbruddet i Beder blev begået i nat, mens indbruddet i Hørning skete i weekenden.

Publiceret 26 February 2020 14:47