48-årig skal i fængsel for blufærdighedskrænkelse

Offeret var en 13-årig pige fra Skanderborg. Den dømte nægter sig skyldig

Af
Claus Sonne

En 48-årig mand fra Skanderborg er ved Retten i Horsens idømt tre måneders ubetinget fængsel - efter at være dømt efter Straffelovens § 232, der siger: Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år.

Barnet var i dette tilfælde en 13-årig pige. Manden opholdt sig i sommeren 2018 i samme lejlighed som pigen og var blandt andet sigtet for at beføle pigen i skridtet, på inderlåret og på brysterne, at kigge på hende, mens hun var i brusebad, samt at sige: Har du ikke haft lyst til at have en pik oppe i dag?

Sagen blev ført for delvist lukkede døre. Det betød, at pigens forklaring, der var optaget på video, blev afspillet uden at andre end de direkte involverede måtte være til stede i retssalen.

Mandens forklaring var til gengæld offentlig. Han forklarede, at pigen jævnligt fandt på historier, der var meget fantasifulde. Pigen var også, fortalte manden, meget nysgerrig i forhold til sex og havde blandt andet beskyldt sin stedfar for at have krænket hende. Manden nægtede alle anklager og fortalte, at han og pigen havde haft en konflikt på det tidspunkt, hvor pigen hævede, at overgrebene havde fundet sted.

"Jeg har arbejdet med børn i mange år, og jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, for at forebygge at havne i situationer. Det var meget typisk for hende, at hendes historie kom, når der havde været konflikter," lød det fra manden.

Publiceret 14 February 2020 11:00