Så faldt hammeren: Unge dømt for vold i Skaterparken i Galten

De unge blev også dømt for vold og trusler i Skanderborg

Af
Claus Sonne

vold 15. september 2018 udgjorde Skaterparken i Galten scenen for to tilfælde af vold. Nu er der faldet domme i sagen, hvor i alt fem unge er blevet dømt straffe i den 'tungere ende', selv om alle straffe er betingede. For nogle af de dømte indgår andre lovovertrædelser i dommen.

15. september 2018 cirka kl. 23 begik de fem dømte vold om en person i Skaterparken på Bytoften, da de i fællesskab tildelte personen flere slag i hovedet med knyttet hånd, et spark i hovedet samt flere skub.

Samme aften, men kl. cirka 23.45 forsatte fire af de fem med at uddele øretæver. En person fik tildelt flere slag i hovedet og fik kastet en flaske på sig. Det udløste hævelser, en bule i hovedet, en hudafskrabning på underlæben samt en misfarvning på skulderen.

16. oktober 2018 var tre af de dømte i 'aktion' igen, sammen med en fjerde ung mand. Ved svømmehallen i Skanderborg blev der råbt ukvemsord efter halbestyreren samt udvist 'truende og støjende adfærd' mod denne. Den ene af de dømt fremsatte desuden en trussel om hævn, hvis epiosden blev anmeldt til politiet.

Endelig blev to af de unge mænd dømt for vold begået 12. januar 2019 ved spillesteder Walther på Adelgade i Skanderborg. Her tildelte de en person adskillige slag i ansigtet og på kroppen med både flad og knyttet hånd og sparkede personen i ryggen og i hovedet, da han lå ned.

Dommene i sagen ser således ud:

En i dag 19-årig mand fra Hørning er idømt 3 måneders betinget fængsel for de to episoder i Galten.

En i dag 18-årig mand fra Skanderborg er idømt 2 måneders betinget fængsel for de to episoder i Galten.

En i dag 17-årig mand fra Hørning er idømt 6 måneders betinget fængsel for de to episoder i Galten samt for episoderne ved svømmehallen i Skanderborg.

En i dag 16-årig mand fra Risskov er idømt 3 måneders betinget fængsel for de to episoder i Galten samt for episoderne ved svømmehallen i Skanderborg og ved Walthers.

En i dag 17-årig mand fra Harlev er idømt 3 måneders betinget fængsel for de to episoder i Galten.

En i dag En i dag 17-årig mand fra Aabenraa er idømt 3 måneders betinget fængsel for episoderne ved svømmehallen i Skanderborg og ved Walthers.

Publiceret 05 February 2020 19:00