Politi-afspærring efter ulykke på Aarhus Havn.

Politi-afspærring efter ulykke på Aarhus Havn. Øxenholt Foto

Kvinde fra Skanderborg faldt i havnen efter sejltur: Landgangsbro forsvandt under fødderne

Dramatisk ulykke på havnen i Aarhus

Tre kvinder røg tirsdag aften i vandet ved Aarhus Havn efter en havnerundfart med gløgg og æbleskiver på turbåden 'Juldamperen'.

62-årige Signe Bro fra Skanderborg var en af de første, der sammen med to andre trådte ud på landgangsbroen for at gå i land ved Hack Kampmanns Plads. Hun hørte broen give lyde fra sig, og der blev råbt 'pas på'.

"Så forsvinder gangbroen under os alle tre, og jeg bliver trukket under vandet," fortæller Signe Bro til TV2 Østjylland.

Hun fik kæmpet sig op til overfladen, men kunne ikke finde noget at holde fast i. En af de andre kvinder i vandet gik i panik, og folk på skibet begyndte at græde og kalde deres navne.

Signe Bro er vinterbader og gik ikke i panik, fordi hun ved, hvordan hun skal trække vejret i det kolde vand, ligesom hun ved, at hun kan være i koldt vand, fortæller hun til den regionale TV-station.

Hun lå efter sigende i vandet i cirka fem minutter og blev sammen med en af de andre kvinder reddet op ved hjælp af en redningskrans, der blev kastet ned i vandet til dem.

Øxenholt Foto

Den tredje kvinde kunne ikke selv komme op, så to besætningsmedlemmer sprang i vandet for at hjælpe hende op, oplyser Østjyllands Politi.

De tre kvinder blev tilset af ambulancepersonale og kørt til kontrol på Aarhus Universitetshospital. Ingen af dem er ifølge politiets oplysninger kommet alvorligt til skade.

Signe Bro slog sit knæ, og hendes kropstemperatur var faldet til 35 grader. Hun er taknemmelig for, at det ikke gik værre, men undrer sig over, ulykken kunne ske.

"Det må ikke ske, at fortøjningen ikke er i orden, og når man har så mange mennesker ombord, at landgangsbroen ikke er hæftet ordentlig på," siger hun til TV2 Østjylland.

Østjyllands Politi vil ikke udtale sig om ulykken, da den skal undersøges af Den Maritime Havarikommission.

Øxenholt Foto

Aarhus Sail Event, der arrangerer havnerundfarten, aflyste de planlagte sejladser onsdag og torsdag. Fredag blev sejladserne genoptaget.

Aarhus Sail Event beklager dybt hændelsen overfor de tre personer, men skriver, der ikke er foregået noget ulovligt og at man har samarbejdet med Søfartsstyrelsen om tiltag, så lignende ulykker ikke gentager sig.

Artiklen er blevet opdateret.

Publiceret 11 December 2019 14:45