Hærværk på bil, der har fået ødelagt sine bremseslanger.

Hærværk på bil, der har fået ødelagt sine bremseslanger. Modelfoto: Adobe Stock.

Hærværk mod personbil: Bremseslanger ødelagt

Politiet efterforsker hærværk på personbil

Af
Jeppe Rafn

En 30-årig kvinde fra Låsby har anmeldt, at bremseslangerne i hendes bil er blevet ødelagt.

Kvinden havde bilen på værksted i fredags og var ude at køre lørdag, hvor der ikke var noget galt. Men da hun søndag eftermiddag igen tog bilen, var bremseslangerne ødelagt, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Politiet har sat en bilinspektør til at undersøge bilen og er i gang med at efterforske sagen om hærværk mod kvindens bil.

Det har fundet sted på et tidspunkt mellem lørdag kl. 18 og søndag kl. 15.

Artiklen er blevet opdateret.

Publiceret 12 November 2019 09:23

Debat:

Pårørendevejleder reddet takket være DF, V og K

Debat Hvis ikke DF, V og K havde insisteret på at bevare pårørendevejlederordningen var den blevet afskaffet. Det ville have været til stor skade for en lang række borgere i kommunen med syge, svækkede eller demente ægtefæller.

I ordbogen defineres en kovending som et "overraskende, fuldstændigt skift i standpunkt”, hvilket må siges at passe på venstrefløjen i denne sag, der har været ude i en gigantisk en af slagsen. Efter at kommunens administrationen havde besluttet at nedlægge ordningen, arbejdede vi i DF, K og V hårdt på seneste møde i Økonomiudvalget for at redde den. Men vi blev blankt afvist af venstrefløjspartierne og oven i købet anklaget for aftalebrud. Venstrefløjen ville ikke være med.

Men pludselig ændrede man aldeles holdning. Få dage senere kunne man læse i avisen, at både SF, borgmesteren og S nu med et var ivrige fortalere for at bevare ordningen. Det har åbenbart gjort indtryk, hvad aviserne har bragt om nedlæggelsen af ordningen, og at den borgerlige fløj pressede på for at komme de pårørende i møde. Pårørende, der ellers ville stå uden hjælp og vejledning. Men tænk, om man kunne have fundet en løsning i mindelighed på ØKU-mødet.

6 stillinger skæres bort

At det overhovedet kunne komme til at nedlægge vejlederordningen er i sig selv mærkværdigt. Hvorfor greb borgmesteren ikke ind og afværgede det i tide? Vel har et samlet byråd vedtaget at spare på udgifterne til administration i seneste budgetaftale. Men det var også soleklart, at besparelserne ikke måtte ramme borgernære velfærdsområder. Det var simpelthen ikke det politiske signal, der blev sendt. Endvidere havde Socialudvalget på deres møde den 31. okt. kort efter budgetforliget ligefrem valgt at prioritere ordningen. Endnu klart signal, man ikke kunne sidde overhørig.

Som løsning foreslog DF, V og K på onsdagens byrådsmøde at ordningen skulle reddes. Vi kunne dog ikke undgå et ændringsforslag fra SF, der sender opgaven med at finde finansieringen tilbage til Socialudvalget. Et på overfladen sympatisk forslag, men det kan betyde, at man tvinges til at skulle spare på andre indsatser. Et skridt frem – et tilbage, som man siger.

Dog er det vigtigste for blå blok at bevare pårørendevejlederen her og nu, hvilket blev resultatet på byrådsmødet. Og faktum er, at havde vi ikke arbejdet for det, var ordningen ikke blevet reddet.

Både de røde og de blå vil redde truet pårørendevejleder

Seniorrådet sætter fokus på de ensomme ældre i kommunen