Der er registreret 59 færre indbrud i Skanderborg Kommune i årets to første kvartaler. Temafoto

Der er registreret 59 færre indbrud i Skanderborg Kommune i årets to første kvartaler. Temafoto

Skanderborg Kommune:

Laveste antal indbrud i mange år

Der er sket et markant fald i indbrud her i kommunen

Antallet af anmeldte indbrud i Østjylland er det laveste i mange år. Således også i Skanderborg Kommune hvor der i første kvartal i år var 60 indbrud og andet kvartal 65.

Til sammenligning hed tallene 101 og 83 sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik, som indbrudssatsningen Bo trygt har fundet frem.

Det er TrygFonden, Realdania, Bolius og Det Kriminalpræventive Råd (DKR) står bag indsatsen Bo trygt, der har som målsætning at reducere antallet af indbrud i private hjem fra over 30.000 til under 10.000 om året. For målt per indbygger sker der omkring tre gange så mange indbrud i private hjem i Danmark som i Sverige, Norge og Tyskland, og tanken om indbrud i eget hjem gør hver fjerde dansker utryg.

5 gode råd: Meget man selv kan gøre

  • Vær en god nabohjælper
  • Hils på dem, du møder på din vej. Og brug Nabohjælps app til at fortælle nabolaget, hvis noget vækker mistanke, eller nogen har haft indbrud. Godt naboskab og fælles opmærksomhed øger tyvens risiko for at blive opdaget. Og det gør nabolaget mere trygt for dig. Hent appen eller læs mere på nabohjælp.dk.
  • Tænd lys ude og trim hækken
  • Sørg for god belysning udenfor dit hjem. Lys med sensor øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne og forstyrret i sit arbejde. Undgå store træer, høje hække og mørke gemmesteder omkring huset. På den måde bliver det sværere for tyven at komme uset ind.

  • Gør det svært at bryde ind
  • Lås værktøj og haveredskaber inde i dit skur eller garage, så det ikke kan bruges til indbrud. Sørg for gode, solide låse, døre og sikrede vinduer. To låse på hoveddøren gør det mere end dobbelt så besværligt for tyven.
  • Brug sikre betalingsformer, når du køber brugt
  • Brug altid MobilePay eller kig efter NemID hos sælger, når du køber brugt. Når en betalingsform kan spores via cpr-registret, mindsker du risikoen for at få tyvekoster med hjem.
  • Ring 114 ved mistanke om indbrud
  • Ring 114 hvis du har haft indbrud eller er vidne til mistænkelig adfærd. Politiet kan opklare flere indbrud, hvis du hjælper dem. Dine oplysninger er måske afgørende, og selv mindre detaljer kan gøre en forskel. Og deler du også din viden med nabolaget, kan endnu flere hjælpe.

Publiceret 03 August 2019 10:00