Guldsmed i Volden i Aarhus C udsat for røveri.

Guldsmed i Volden i Aarhus C udsat for røveri. Foto: Rigspolitiet

Ung mand stjal taske og gav dødstrusler på nattog

En 18-årig mand fra Skanderborg fik sig en ubehageligt togtur natten til søndag, da han fik stjålet sin taske og blev truet på livet af en jævnaldrende mand.

Af
Anders Munk Povlsen

Alt åndede fred og ro på toget mellem Horsens og Skanderborg natten til søndag. To unge mænd, en 18-årig mand fra Skanderborg og en 20-årig fra Dronninglund, var faldet i snak på toget.

”De to sidder ved siden af hinanden i toget og snakker sammen stille og roligt om, at den 18-årige har en flot taske,” siger Lars Elmstrøm, der er politikommissær hos Sydøstjyllands Politi.

Det var dog åbenbart ikke uden grund, at den 20-årige fra Dronninglund var interesseret i tasken. I hvert fald skifter stemningen kort efter og pludselig truer den 20-årige gerningsmand, den 18-årige til at give ham tasken samt en mobiltelefon.

”Han presser en albue mod den forurettedes hals og truer ham. Truslerne går på, at han vil slå ham ihjel. Den forurettede lader ham tage tingene, hvilket nok er klogt og ringer så til os, da han kommer til Skanderborg Station kl.02.19,” siger Lars Elmstrøm.

Politiet sender en hundepatrulje ud, som er på stationen inden for et kvarter efter anmeldelsen. Hunden får et friskt spor, og så går Patruljen via Jernbanevej mod nordøst. De finder den 20-årige gerningsmand på Regnbuevænget kort tid efter.

”Han bliver sigtet for tyveri og trusler. Vi vurderer ikke, at episoden var voldsomt nok til at sigte ham for vold, da han kun presser albuen let mod den forurettedes hals, siger Lars Elmstrøm.

Den 18-årige mand fra Skanderborg har fået sine ting tilbage, oplyser politikommissæren.

Publiceret 11 March 2019 10:49