Foto: Jens Berg Thomsen

Foto: Jens Berg Thomsen

Mand anholdt under voldsom tumult efter røverier i Skanderborg

Politiet anholdt lørdag eftermiddag en 33-årig mand, der havde begået røveri mod to tøjforretninger i Skanderborg

Af
Jonas Wrede Hansen

Det gik voldsomt for sig, da politiet lørdag eftermiddag anholdt en 33-årig mand og sigtede ham for røveri, trusler og vold mod tjenestemand. Det oplyser Jørgen Lindhardt, politikommissær hos Sydøstjyllands Politi.

Klokken 13.30 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været butikstyveri i en tøjforretning i Adelgade i Skanderborg. Efterfølgende var butikstyven stukket af til en nærliggende tøjforretning, hvor han også begik tyveri. Ejeren af den første butik fulgte efter og forsøgte sammen med ejeren af den anden butik at tilbageholde manden.

Her udviklede butikstyverierne sig til røverier, idet manden truede de to forretningsdrivende med, at det ville endte galt, hvis de kontaktede politiet, inden han havde held med at flygte fra stedet.

Kendt af politiet

Politiet blev dog på trods af truslerne kontaktet, og kort tid efter fik politiet en ny anmeldelse om manden. Denne gang var det en kvinde, som manden havde fulgt efter. Hun var blevet utryg og valgte derfor at kontakte politiet.

Det medførte, at en politipatrulje fandt frem til manden. Det var dog ikke en nem opgave for de to betjente at få manden i håndjern.

"Han blev anholdt under voldsom tumult. Han var utrolig voldsom, så betjentene måtte tage godt i ham," fortæller Jørgen Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi.

Det lykkedes dog at få den 33-årige mand anholdt og han blev sigtet for de forskellige forhold.

"Han er kendt af politiet, og vi vidste allerede efter den første anmeldelse, hvem han var," oplyser Jørgen Lindhardt.

Publiceret 10 February 2019 10:56