Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Vådeskudsulykke i Ry: Jæger ramte kvinde i armen

52-årig kvinde blev ramt af projektil, da hun kom hjem

Af
Danni Paulsen

En 52-årig kvinde fra Ry var ifølge Sydøstjyllands Politi "meget uheldig", da hun lørdag middag kom hjem til sin landejendom på Bavnebjergvej øst for Ry.

Ifølge politiet kom kvinden hjem og parkerede sin bil i gårdspladsen, da hun pludselig fik et jag i armen nær skulderen og begyndte at bløde.

Kvindens ægtefælle ringede straks efter politi og ambulance, og man får konstateret, at kvinden er blevet ramt af et projektil.

Politiet påbegynder en efterforskning, men lidt senere modtager ordensmagten et opkald fra en 55-årig mand fra lokalområdet, der har været ude at skyde sin riffel ind, så den var klar til jagtsæsonen.

Ifølge manden havde han styr på sit kuglefang - et begreb, hvor jægeren vurderer, hvor kuglen ender, og om der er noget i landskabet, der kan fange den.

Om det er korrekt, har politiet endnu ikke kunnet konkludere, og ifølge vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi er der flere ting i sagen, der mangler at blive klarlagt.

Det er endnu uvist, om projektilet er rikochetteret uheldigt, eller om jægeren, der affyrede skud cirka 1.500 meter i fugleflugt fra landejendommen, har handlet uforsvarligt.

Den 52-årige kvinde kom kun lettere til skade og er blevet udskrevet fra hospitalet. Ifølge politiet skabte projektilet "et overraskende lille hul".

Den mandlige jæger er blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252 ved at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Publiceret 01 October 2018 09:52