Der vanker en bøde på 1.000 kroner, hvis din nummerplade ikke er korrekt fastspændt. Arkivfoto

Der vanker en bøde på 1.000 kroner, hvis din nummerplade ikke er korrekt fastspændt. Arkivfoto

FÆRDSELSPOLITIET:

'Nu vanker der bøder...'

...hvis din nummerplade ikke er korrekt fastspændt

Nu går den ikke længere. Siden 15. november har det været et lovkrav, at tyverisikre nummerplader ved at spænde dem fast.  Indtil nu har færdselspolitiet i de fleste tilfælde givet en venlige henstillinger, men fremover koster det 1.000 kroner i bøde at blive stoppet med en ikke korrekt fastspændt nummerplade. Det oplyser Applus bilsyn i en pressemeddelelse til Lokalavisen. 
 
"Efter 15. november har vi primært informeret om de nye regler, når vi har mødt bilister uden tyverisikrede nummerplader. For langt de fleste har det blot været en forglemmelse. Men nu har folk haft lang nok tid til at få sikret deres plader. Nu er tiden moden til, at vi skrider ind og uddeler en bøde, hvis pladerne ikke er tyverisikrede,” siger Michael Kristiansen, politiinspektør i Københavns Færdselspoliti i pressemeddelelsen.

300.000 risikerer bøde

Knap 300.000 bilister har ifølge en undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn i december sidste år endnu ikke fået tyverisikret deres nummerplade, og i en opfølgende rundspørge i januar svarede hver anden bilsagkyndig hos Applus Bilsyn, at hver tiende kunde stadig mangler at sikre nummerpladerne.
"De fleste bliver overraskede over, at vi kun kan godkende en bil til bilsyn hvis nummerpladerne er korrekt fastspændt," siger siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.
“Vores synsmedarbejdere hjælper selvfølgelig alle bilister, som ikke har sikret nummerpladerne endnu, med at få løst problemet. På den måde slipper de for en eventuel bøde. De fleste bilister lader en af vores synsmedarbejdere fastspænde nummerpladerne, men vi har også mange, som køber en gør-det-selv-løsning." 

null

Publiceret 13 January 2016 13:30