Kvik 83-årig stoppede tricktyve

To ældre borgere i Skanderborg fik fredag besøg af tricktyve

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

To ældre borgere i Skanderborg fik fredag formiddag 15. august besøg af tricktyve, der forsøgte at plyndre dem, oplyser Lokalpolitiet i Skanderborg.
Første episode fandt sted klokken 08.30 på Mosevangen, hvor en mand ringede på døren hos en 83-årig kvinde, og påstod, at der dryppede vand ned til underboen, og at han skulle have adgang til hendes køkken for at undersøge, hvor vandet kom fra.
Kvinden var dog snarrådig nok til ikke at falde for det trick. I stedet kiggede hun hurtigt ud af sin hoveddør og så en kvinde, der stod og trykkede sig ind til væggen for ikke at blive set. Derpå fortalte hun manden, at han skulle forsvinde, forklarer politikommissær Torben Rungstrøm.
Manden beskrives som ikke etnisk dansk, 25-30 år, 160-170 centimeter høj og spinkel af bygning. Han var brun i huden og havde kort, sort hår. Han var iført sorte bukser og en hvid skjorte.
Den 83-årige så ikke kvinden godt nok til at kunne give et signalement af hende.
Anden episode fandt sted kort tid efter det første klokken 09.07 hos en 84-årig mand på P. B. Lunds Vej i Skanderborg.
Her stod to kvinder og to mænd og ventede på den 84-årige, da han havde været et smut i sin kælder. Også her handlede det om utætte vandrør, og det lykkedes den ene af mændene at gøre den 84-årige så forvirret, at han fik ham lokket med ud på badeværelset, mens de øvrige gennemrodede skuffer og skabe, dog uden at finde noget, der var værd at stjæle.
Den ældre mand kunne ikke give et signalement af de fire, kun at den mand, der lokkede ham ud på badeværelset, var iført hvid skjorte og brune bukser.

Publiceret 18 August 2014 18:00