Politiet googlede sig til hjælp

Google Translate overbeviste bulgarske sigøjnere om, at det ikke var smart at spille smart

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Det er ikke tilladt at campere på de danske rastepladser, men taler folk hverken dansk, tysk eller engelsk, kan det være svært for ordensmagten at kommunikere budskabet ud. 
Det findes der heldigvis råd for, opdagede betjente fra Sydøstjyllands Politi, da de tirsdag 24. juni klokken 15.54 blev kaldt ud til rastepladsen ved Ejer Bavnehøj på motorvej E45 i nordgående retning. Her havde en anmelder observeret en flok sigøjnere, der havde overnattet siden fredag.
"Da vi kommer der ud, står der en gruppe på otte voksne og tre børn omkring en bulgarsk indregistreret, hvid autocamper med åben motorhjelm. Ingen af de tilstedeværende forstår engelsk eller tysk, da vi forsøger at tale med dem," fortæller politikommissær Torben Rungstrøm fra Lokalpolitiet i Skanderborg.
Det stoppede dog ikke de kreative betjente, der ved hjælp af Google Translate fik gjort gruppen forståeligt, at såfremt de ikke havde forladt rastepladsen inden for et døgn, ville deres køretøjer blive fjernet af politiet.
Det hjalp. Nu kunne camperen pludselig starte og sigøjnerne både tale engelsk og tysk og forklare, at de var på vej til Norge.
"Derefter kørte de fra stedet. Om de så kørte til Norge eller til et andet sted, det ved vi jo ikke," konstaterer Torben Rungstrøm tørt.

Publiceret 26 June 2014 09:00