Lisbet Bang foran Dyrepension Bjørnkærs ’udegårde’. Naboer mener, at hundene larmer så meget, at de er i gårdene, at pensionen bør lukkes. Der er godt 300 m til nærmeste nabo.
Lisbet Bang foran Dyrepension Bjørnkærs ’udegårde’. Naboer mener, at hundene larmer så meget, at de er i gårdene, at pensionen bør lukkes. Der er godt 300 m til nærmeste nabo.
Foto: Sonne
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tvangslukket dyrepension i Jeksen er nu genåbnet med blåstempling

Dyrepension Bjørnkærs hunde larmer ikke mere, end de må, lyder afgørelsen

 

Efter at være blevet tvangslukket 1. september 2017 har Dyrepension Bjørnkær igen slået dørene op. Det skyldes, at Planklagenævnet har godkendt en tilladelse, som Skanderborg Kommune har givet på efterbevilling, samt givet pensionen medhold i forhold til klager fra otte naboer.

 

De otte naboer klagede i april 2017 over støj fra pensionen, der er godkendt til 24 hunde og typisk er fuldt booket. Derudover klagede en nabo over, at der ikke forelå en kommunal godkendelse til at drive dyrepension i en landzone.

 

“Da vi for to og et halvt år siden søgte Skanderborg Kommune om tilladelse til at drive dyrepension, gjorde vi det samme, som da vi otte år tidligere åbnede i Sabro. Og ingen nævnte noget om en landzonetilladelse,” forklarer Lisbet Bang, der driver pensionen.

Skanderborg Kommune lavede dog hurtigt en efterbevilling i forhold til landzonetilladelsen, men Planklagenævnet skulle ind over - og dikterede tvangslukning.

 

Nu har nævnet blåstemplet tilladelsen. Og nævnet har også sagt god for støjniveauet fra hundepensionen. Af naboklagerne fremgik det ellers blandt andet, at hundene på pensionen gøede så højt, at børn ikke kunne sove undendørs ved nabohusene samt at nabohusene faldt i værdi på grund af de gøende hunde. Planklagenævnet siger, at afstanden til naboerne overholder de lovkrav, der er på området.

Dyr lukning

Lisbet Bang vurderer, at det har kostet pensionen cirka 200.000 kr. at have haft lukket siden 1. september.

 

“Det betyder, at vi kommer til at spare det næste stykke tid. Heldigvis er kunderne strømmet tilbage, efter at vi har kunnet fortælle, at vi igen må modtage hunde,” siger hun og undrer sig over forløbet.

 

“Jeg forstår ikke, at vi kunne blive tvangslukket, før der lå en afgørelse. Man er vel uskyldig, til man bliver dømt. Jeg forstår heller ikke, at der kan være en sagsbehandlingstid på cirka et år. Nu slap vi godt nok med fire måneder, men et år havde vi ikke klaret rent økonomisk,” siger hun.

 

En anden ting, Lisbet Bang havde planlagt, var en række tiltag, der skal dæmpe støjen fra pensionen. Men der et er 'men'.

 

“Vi var gået i gang med at opføre en støjvold, men Planklagenævnet har underkendt den tilladelse til at opføre volden, som Skanderborg Kommune havde givet os. Så nu skal vi have lavet en ny plan sammen med kommunen,” lyder det fra Lisbet Bang.

Der er både små og store samt unge og ældre på pensionen, hvor det ikke er svært at finde en legekammerat. Foto: Sonne
Der er både små og store samt unge og ældre på pensionen, hvor det ikke er svært at finde en legekammerat. Foto: Sonne

Publiceret: 03. Januar 2018 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg