Line Gorm Möller, der har været i lære hos Heine Schriver på Restaurant Lillering Skov, fik sølvmedalje med temaet Skov til svendeprøven på konditorfagskolen i Ringsted. Der er hidtil aldrig givet guld.
Line Gorm Möller, der har været i lære hos Heine Schriver på Restaurant Lillering Skov, fik sølvmedalje med temaet Skov til svendeprøven på konditorfagskolen i Ringsted. Der er hidtil aldrig givet guld.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Toppen af kransekagen: Konditor-Line fik sølv

Fornem svendeprøve til den unge konditor Line Gorm Möller, der er udlært hos Heine Schriver på Restaurant Lillering Skov

“Jeg går meget op i mit fag, som også er en hobby, og jeg føler mig utrolig heldig, at det samtidig er mit arbejde.”

Sådan lyder det om konditor-faget fra Line Gorm Möller.

Line var den eneste på sit hold, der fik sølv og dermed nåede hun toppen af kransekagen, da hun var til svendeprøve på Danmarks eneste konditorfagskole, som ligger i Ringsted.

Der uddeles kun en til to sølvmedaljer om året, og der er aldrig givet guld.

Det er da også en særdeles stolt læremester, Heine Schriver, der driver Restaurant Lillering Skov, Restaurant Gammel Høver Kro og Restaurant Venge Kloster, som ønsker Line Gorm Möller til lykke.

“Ja, selvfølgelig bliver man stolt. Line er meget dygtig, og der venter hende en spændende karriere indenfor eliten af konditorfaget,” siger Heine Schriver.

Line Gorm Möller havde til svendeprøven selv bestemt temaet Skov, som altså faldt helt i dommernes smag. Til prøven skal eleven lave syv forskellige ting som eksempelvis kransekage, fyldte chokolader, etagekage og dessertanretninger.

Prøven foregår fra klokken syv om morgenen til kvart i tre om eftermiddagen.

“Alt skal laves fra grunden og på dagen, så der er nok at se til. Men det er også en del af det, at man skal kunne time og tilrettelægge det hele,” fortæller Line Gorm Möller.

Fedt med ansvar til elever

Line har stået i lære i tre år og syv måneder, hvoraf de sidste tre år var praktik hos Heine Shcriver.

“Det er et rigtig godt lærested, hvor man giver eleverne ansvar og lov til at prøve noget. Specialbestillinger gives ofte til eleverne, så man bliver kastet ud i det. Det har været fedt at prøve. Det er en god indstilling, og jeg kender mange steder, hvor eleverne ikke får lov til ret meget,” siger Line Gorm Möller.

Lige fra barnsben har Line Gorm Möller elsket at stå i køkkenet. Hun havde egentlig regnet med at gå kokkevejen, men hun blev bidt af konditorfaget, da hun først havde prøvet kræfter med det.

“Jeg kan godt lide den kreativitet og finesse, der er i konditorfaget. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan lave og bygge, og jeg elsker de sjove opgaver, hvor man skal være kreativ og tænke ud af boksen,” uddyber Line Gorm Möller.

Efter det flotte resultat til svendeprøven har der været gode jobtilbud.

Hun er således blevet tilbudt arbejde ved Claus Meyer i New York og på Kurhotel Skodsborg som konditorchef. Det blev sidstnævnte, der løb af med Line Gorm Möller.

Line er også netop kommet på konditorlandsholdet.

“Det er helt nyt, men det bliver spændende og travlt med træning op til konkurrencer,” siger Line, som skal med landsholdet til EM i Lyon i Frankring til januar næste år.

Publiceret: 04. November 2015 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere