Hjernen er i fokus tirsdag 1. marts. Her fortæller professor i neurovidenskab, Leif Østergaard, om de seneste 10 års forskningsmæssige landvindinger i forståelsen af hjernen.
Hjernen er i fokus tirsdag 1. marts. Her fortæller professor i neurovidenskab, Leif Østergaard, om de seneste 10 års forskningsmæssige landvindinger i forståelsen af hjernen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tag på safari i Solsystemet, forstå big data og bliv klog på hjernen

Kulturhuset har fire live-transmitterede naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet på programmet i foråret

I februar og marts har du mulighed i Kulturhuset Skanderborg at opleve fire naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet publikumssucces: 'Offentlige foredrag i Naturvidenskab, der hver gang har haft trukket over 2.000 interesserede publikummer.

Tirsdag 9. februar handler det om Solsystemet. Professor i astrofysik Hans Kjeldsen holder foredraget 'På rumkrydstogt ud i Solsystemet', hvor han tager publikum med på et rumkrydstogt til en række fascinerende og smukke naturscenerier i Solsystemet.

Tirsdag 23. februar fortæller professor i datalogi Lars Arge om begrebet Big data og om effektive algoritmer. Han fortæller om de enorme mængder digitale data der i dag indsamles – kaldet Big Data - og forklarer om de smarte algoritmer, som for eksempel kan udnytte Big Data til at forudsige, hvor der er fare for oversvømmelse i forbindelse med skybrud.

Tirsdag 1. marts er hjernen i fokus, når professor i neurovidenskab, Leif Østergaard, fortæller om hjernen og hvordan den fungerer. Udgangspunktet er de seneste ti års gennembrud i forståelsen af hjernen, takket være blandt andet teoretisk fysik og avanceret skanner-teknologi.

Tirsdag 15. marts handler det om, hvordan is og vand formede det danske landskab. Professor i geofysik David Lundbek Egholm og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen fortæller om istidernes nedbrydning af bjergkæder, og hvorfor det danske landskab ser ud, som det gør i dag.

Foredragene vises i Sløngelsalen og begynder klokken 19.00. Der er gratis entré, men det er nødvendigt at bestille billet på Kulturhusets hjemmeside.

Publiceret: 29. Januar 2016 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt