Ungdomsskolen Skanderborgs fodboldlinje har vokseværk. Privatfoto

Ungdomsskolen Skanderborgs fodboldlinje har vokseværk. Privatfoto

Succes: Over 250 elever på Fodboldlinjen

Fodboldtræning som del af skoleskemaet er en succes i Skanderborg. I år er 250 elever tilmeldt

Fodbold Siden 2015 har Ungdomsskolen Skanderborg haft Fodboldlinjen, der handler om fodboldtræning af elever på Folkeskolerne i 7. 8. 9. årgang rundt om i Skanderborg kommune. Fodboldtræningerne foregår enten før skoletid eller som en del af skoleskemaet.

For første gang nogensinde er Ry (Mølleskolen) gået med i projektet med 8. og 9. årgang. Det betyder, at Fodboldlinjen er aktiv i alle 4 centerbyer - Galten (Gyvelhøjskolen og Skovbyskolen), Skanderborg (Niels Ebbesen Skolen, Morten Børup Skolen, Virring Skole og Stilling Skole) og Hørning (Højboskolen og Bakkeskolen).

I Hørning drives morgentræningerne fredag morgen kl. 6.15-7.45 af Hørning IF Fodbold og deres lokale trænere på 7. årgang. Et fantastisk initiativ af forældretrænere, som efter træningerne fredag morgen har sørget for morgenmad til de unge fodboldspillere inden de tager i skole.

Jo mere, des bedre

Eleverne skal gennem spillerudvikling opnå viden og færdigheder, der udvikler deres forståelse for træningsmiljøets 8 K’er. Kvalitet, Kvantitet, Kreativitet, Kontrol, Krav, Konkurrence, Koncentration og Kommunikation.

Eleverne skal arbejde med sikker og kontrolleret teknik i fodbold. Undervisningen i fodbold udvides gradvist til et højere niveau, som kræver øget spilforståelse og fokus på taktik. Træningen skal bidrage til, at eleverne opnår en klar fornemmelse af og forståelse for samspil, taktik og regler, samt betydningen af de sociale og mentale aspekter i fodbold.

Træner og projektleder på Fodboldlinjen er Rasmus Skibsted Sørensen som har over 15 års erfaring som elitetræner i AGF og Manchester United. Derudover er han UEFA Træner A-licens og DBU-træneruddannelses instruktør.

Som noget helt nyt tilbydes der nu morgentræning kl. 06.15-07.45 for alle 7.8 og 9. årgange.

I Galten er det tirsdag morgen med opstart fra september måned og i Skanderborg er det torsdag morgen samme tid.

Det er gratis for alle elever at deltage og man kan tilmelde sig på www.Fodboldlinjen.dk. Skolerne er meget begejstret for projektet og nyder, at både piger og drenge vælger, at være aktive både før skoletid og i skoletiden, lyder det fra Ungdomsskolen.

cns

Publiceret 23 August 2019 10:30