Skanderborg Vandskiklub, der holder til på Cortinavej ved Stilling Sø, har i dag godt 45 medlemmer. Foto: Mikkel Berg Pedersen, JP Aarhus

Skanderborg Vandskiklub, der holder til på Cortinavej ved Stilling Sø, har i dag godt 45 medlemmer. Foto: Mikkel Berg Pedersen, JP Aarhus FREELANCE

60 år med vandski fejres med Slalom Cup

Skanderborg Vandski Klub fylder 60 år. Det fejres ved klubhuset på Cortinavej i Stilling i den kommende weekend med slalomkonkurrence og borgmesterbesøg

Af
Grethe Bo Madsen

stilling Det var en foretagsom aarhusaianer, Kristian Thomsen, der i foråret 1959 tog initiativ til oprettelse af en ny klub ved Varna i Aarhus for den dengang relativt nye sportsgren, vandski. Klubben holdt dog ikke til ved Varna her ret længe, for året efter rykkede Thomsen videre til Stilling, hvor han skabte et ferie- og vandskicenter samt en campingplads. Og han tog vandskiklubben med sig. Allerede samme år var Skanderborg Vandski Klub vært for sit første DM.

I den kommende weekend fejrer Skanderborg Vandskiklub, en af de ældste vandskiklubber i Danmark, sin 60 års fødselsdag. Det sker med en stor slalomkonkurrence lørdag og søndag, en fødselsdags-reception med borgmesterbesøg og besøg af formanden for Dansk Vandski Forbund lørdag samt en fest for klubbens godt 45 medlemmer lørdag aften.

Danske mestre fire gange

"Gennem tiden har Skanderborg Vandskiklub vundet danmarksmesterskabet for hold fire gange. I år blev vi nummer fire. Vi vil rigtig gerne tilbage i top-3 ved DM og allerhelst vinde et DM for hold. Det kræver, at vi får flere juniorer i klubben og derfor håber jeg, at vi får en masse fremgang," konstaterer klubbens formand, Jesper Berggren Schmidt, der selv har sørget for to styks sønner til sporten.

Selvom Jesper Berggren Schmidt håber på en stor medlemsfremgang, sætter klubbens beliggenhed dog en væsentlig begrænsning for, hvor mange medlemmer der er plads til.

Stort ønske: Kunstig sø

"Vi har været oppe på omkring 70 medlemmer, og det kan vi sagtens være, men vi har ikke kapacitet til at blive over 100 medlemmer. Da der bor folk nær ved lige ned til søen har vi reducerede skitider. Derfor kan vi kun blive en stor klub, hvis vi får en kunstig sø at træne på," forklarer han.

Et sådant projekt har faktisk været på tegnebrættet, men er pillet af igen.

"Der ligger faktisk et stort set klart projekt, hvor ideen var at lave en kunstig så ude ved motorvejen, hvor vandskiløberne ikke generer nogen, og hvor der derfor ikke er de samme begrænsninger på som i dag. Men et sådan projekt vil koste i omegnen af 18-20 millioner kroner. Hvem vil nogensinde give sø mange penge for det?" Konstaterer han tørt.

fakta

Skanderborg Vandski Klub

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med vandski?

Læs mere og find kontaktinformation på skvk.dk

Publiceret 23 August 2019 10:00