Marcus Mørk scorede kampens sidste scoring og sikrede Skanderborg sejren. Foto: Per Bille

Marcus Mørk scorede kampens sidste scoring og sikrede Skanderborg sejren. Foto: Per Bille

Mørk lyste op: Skanderborg klar til final4-finale efter drama

Århus Håndbold blev besejret efter forlænget spilletid

Af
Claus Sonne,

Foto: Per Bille

Skanderborg Håndbold spiller søndag kl. 16 finale i den danske pokalturnering, Santander Cup. Det ligger fast efter en sejr - efter forlænget spilletid - på 34-33 over Århus Håndbold.

Men hold da op for en kamp.

Bortset fra en kort periode efter 20 minutters spil dominerede Skanderborg de første cirka 50 minutter af den ordinære kampe - og førte blandt andet 25-20. Men så gik klappen ned.

En ellers stærkt spillende Cornelius Kragh valgt forkert på et straffekast og lobbede i hænderne på Århus-keeperen, og det gav Århus blod på tanden.

Se Per Billes billeder fra Kampen her:

Dumme fejl

Med et minut igen var Skanderborg-føringen således kun på et enkelt mål, 30-29, og det lignede en finaleplads, da Lars Skaarup på egen tremeter fik bolden i hænderne på et tidspunkt, hvor Århus havde taget sin keeper ud. Men Skaarup valgte den absolut dårligste løsning og kastede bolden et par håndsbredder forbi et tomt mål i den anden ende af banen.

Dermed kunne Århus udligne, så de to hold måtte ud i 2 x 5 minutter forlængelse. Her indledte Århus med to scoringer, hvilket udløste den første Århus-føring i kampen. Dermed var Skanderborg nede med 30-32, men på mål af d'herrer Skaarup og Balling (2), kom Skanderborg foran 33-32.

Mørk var skarp

Århus udlignede, men med lidt under to minutter igen slog den helt store Skanderborg-profil på dagen, Marcus Mørk, til og scorede det, der blev kampens sidste scoring.

Og så kunne jublen ellers bryde løs hos de i dagens anledning hvidtrøjede Skanderborg-spillere, der nu blot er en enkelt sejr fra det største resultat i klubbens historie.

I finalen mødes Skanderborg enten BSV eller Aalborg, i skrivende stund er den kamp ikke færdig.

Publiceret 16 March 2019 17:07