Marcus Mørk blev både topscorer og 'skurk' i den dramatiske udekamp mod Ribe-Esbjerg. Arkivfoto Ole Nielsen

Marcus Mørk blev både topscorer og 'skurk' i den dramatiske udekamp mod Ribe-Esbjerg. Arkivfoto Ole Nielsen Ole Nielsen

Håndbold:

Dramaet stak helt af hos Skanderborg-mænd

Et brændt straffekast efter tid kostede et point for Skanderborgs ligaherrer

Herreligaen Ribe-Esbjerg HH – Skanderborg Håndbold 25-25 (9-14) Mål Skanderborg: Marcus Mørk 6, Cornelius Kragh 6, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Kristoffer Laursen 1, Lars Skaarup 1, Mads Kalstrup 1, Mathias Smed 1.

Udekamp torsdag aften i Ribe mod de stort satsende fusionsdrenge fra Ribe-Esbjerg HH, som efter VM-pausen for alvor er vågnet op efter en svær sæsonstart.

Knap 1.500 tilskuere fyldte godt op i den legendariske arena, men de måtte gå grueligt meget igennem for rigtigt at få noget at glæde sig over.

1. halvleg var helt og aldeles Skanderborgs. En fremragende indstillet defensiv fik i den grad revancheret den lidt sløje indsats i mandagens opgør mod Nordsjælland, og som halvlegen skred frem, fik offensiven mere og mere kvalitet.

Ingen garantier

Skanderborg kunne gå til pausen foran 14-9. En god solid føring, men i håndbold er det på ingen måder garanti for point. Kristoffer Laursen stod i øvrigt en fornem første halvleg med en procent på 40.

2. halvleg vil komme til at gå over i historien, i hvert fald i de næste mange måneder. Skanderborg kom flyvende fra start med to mål i træk fra Cornelius Kragh og Marcus Mørk, men derfra blev det en slidsom gyser for hjemmepublikummet. Stille og roligt kom værterne tættere på - og midtvejs fra pauseføringen på 5 mål reduceret til 3 ved 21-18 til Skanderborg. Efter 46 minutter kom gæsterne helt op på 20-21 og det kaldte den 3. og sidste timeout fra Nick Rasmussen.

To røde kort

Det forhindrede ikke, at Gunnar Steinn Jonsson tre minutter efter kunne udligne til 21-21, og det lignede en ægte gyserafslutning med momentum på værternes side.

Men fire grønne mål i træk gav Skanderborg en matchbold. En stærkt spillende Marcus Mørk kunne med sit 6. mål gøre det til 25-21 efter 54 minutter, og så lignede det for alvor point. Men med et minut igen førte Skanderborg blot 25-24. Og herfra blev det et helt vanvittigt minut i den efterhånden overkogte hal.

Med 6 sekunder tilbage fik REHH fat i bolden, og Lars Skaarup fik tildelt et direkte rødt kort for et slag mod bold/arm midt på banen. Det gav et straffekast til hjemmeholdet, hvilket Kasper Kvist satte ind på Bertram Obling i Skanderborg-målet.

Et hurtigt opgiverkast blev forhindret af hjemmeholdets Jonas Tidemand, og det gav samme straf. Direkte rødt kort og straffekast til Skanderborg efter tid.

Mørk i sort

Marcus Mørk, som havde spillet en stor kamp, blev manden med det tvivlsomme ansvar. Det det endte desværre med en flot redning af legenden Søren Haagen i REHH-målet.

En fuldstændig vanvittig afslutning på en håndboldkamp, som Skanderborg ret beset burde have lukket og slukket i de sidste 5 minutter. Spillerne var forståeligt skuffede efter kampen, men det blev trods alt til 1 vigtigt point i den vanvittige tætte liga.

"Vi skal bruge den gode portion indebrændt hed de kommende dage i træningslokalet, inden vi byder velkommen til en af sæsonens største kampe i egen hule, Skjern Håndbold onsdag 27. februar. Her fejre Guldsponsor Damstahl A/S 50-års jubilæum og lover gratis adgang til alle i grøn trøje, og mon ikke det bliver tæt på fuldt hus," lyder det fra sportschef Torben Væver.

Publiceret 22 February 2019 09:00