Kristian Bonefeld (i grønt) var skarp, da kampen mod TMS tippede Skanderborgs vej. Arkivfoto Ole Nielsen

Kristian Bonefeld (i grønt) var skarp, da kampen mod TMS tippede Skanderborgs vej. Arkivfoto Ole Nielsen

Håndbold: Det var halvgrimt - men gav to grønne point

Skanderborg-herrer holder fast i toppen efter sejr i Ringsted

Herreligaen TMS Ringsted-Skanderborg Håndbold 23-27 (12-10) Mål Skanderborg: Cornelius Kragh 7, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 3, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Frederik Iversen 2, Mathias Bitsch 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Mads Kalstrup 1, Morten Kirk Olesen 1, Mike Haack 1, Marcus Mørk 1.

Efter den dejlige åbningssejr i Sønderborg sidste weekend, stod den torsdag aften på TMS Ringsted i en sen natteforestilling. Oprykkerne fra TMS ligger i det helt vanvittige tætte felt i bunden af ligaen, hvor 5 hold kæmper indædt for at undgå den frygtelige 14. plads, der betyder direkte nedrykning. Og helt som ventet blev det en match, hvor værterne gik all in for at få hentet livsnødvendige point.

Og lad os slå det fast med det samme, det blev IKKE en køn og poleret håndboldoplevelse som en tæt på udsolgt arena i Ringsted og en god portion TV2 Sport seere fik at se. Til gengæld fik de masser af dramatik og fight i de 2 gange 30 minutter. kampen bød eksempelvis på 13 udvisninger.

Skanderborg kom bedst fra land via den første overtalsperiode og efter 4 minutter var vi foran 3-1 på 3 fløjmål. TMS Ringsted fik dog hurtigt bragt balance i tingene og efter 6 minutter var alt lige igen ved 4-4. Herfra stod der hjemmeholdet på resten af halvlegen.

Tre brændte straffekast fra Balling, Mørk og Kragh i kampens første 30 minutter hjalp bestemt heller ikke med til at rette op på den haltende offensiv. Det lykkedes dog ikke værterne at skabe større afstand end plus 3 mål i løbet af 1. halvleg og pausestillingen var 12-10 til TMS.

Efter 38 minutter var kampens største føring skabt, 16-12 til værterne, og det var dråben, som fik Nick Rasmussens tålmodighedsbægre til at flyde over. Timeout og frem med vores yderst sjældne 7 mod 6 spil, og det ændrede kampen.

Bonefeld bag ændring

Kristian Bonefeld kom på højre back og hans 2 scoringer i træk blev vendepunktet for Skanderborg. Efter 45 minutter kunne Jonas Samuelsson reducere til 18-17 og det fik Dalmose til at kalde til TMS samling på midten af banen. Det hjalp ikke det store, for kampen var nu på vej til at tippe til Skanderborg fordel.

Skanderborg ændrede med 5 mål i træk stillingen fra 21-19 til 21-24 de efterfølgende 5 minutter og de sidste 8 minutter samlet blev vundet med hele 8-2. Kampen endte med en 4 måls sejr på 27-23 til Skanderborg og det virkede som om at hjemmeholdet endte med at blive slidt op.

At være i stand til at vinde når så lidt fungere som det var tilfældet specielt i 1. halvleg, giver tro på flere sejre i denne sæson.

Publiceret 08 February 2019 17:00