Der blev gået til stålet, hvilket Sofia Deen fik at mærke. Foto Ole Nielsen

Der blev gået til stålet, hvilket Sofia Deen fik at mærke. Foto Ole Nielsen

Håndbold: Ny grøn klassepræstation

Trine Knudsen, Sofie Alnor og Anna Kristensen gik forrest i sejren over Aarhus United

HTH Ligaen Skanderborg Håndbold-Aarhus United 21-19 (7-12). Mål Skanderborg: Trine Knudsen 7, Sofie Alnor 5, Sofie Sletskov 3, Mette Brandt 3, Stine Holm 1, Sidsel Mejlvang 1, Marie Aamand 1.

Skanderborgs ligadamer leverede lørdag på hjemmebane på Fælleden endnu en overraskelse af de større, da Aarhus United blev slået.

Det så dog overhovedet ikke sådan ud efter første halvleg, hvor hjemmeholdet var bagud 7-12 ved pausen efter en scoringspause i næsten hele det sidste kvarter af halvlegen. skulle det blive til en sejr…?

Opskriften var fight og en ubændig tro på, at det nok skulle lykkes. Og dét gjorde det.

Efter et mål fra spids vinkel af højrefløj Stine Holm tog kampens spiller Trine Knudsen bolden i egne hænder og fik scoret tre mål på fire minutter. Stillingen var nu 11- 13, og United havde da blot scoret et enkelt mål på straffe, så nu så alting helt anderledes ud.

Først føring

United slog godt nok tilbage med et par mål, men Trine Knudsen bankede endnu et par kasser ind, og da Anna Kristensen i målet desuden reddede et straffekast ved stillingen 14-16, voksede troen på et comeback. Et par minutter senere havde Skanderborg da også hentet gæsterne og udlignet til 16-16. Yderligere en redning af Anna Kristensen (der endte med en redningsprocent på 47) og så var de grønne foran for første gang, 17-16.

Der resterede nu otte minutter af kampen, hvor holdene byttede mål og skiftedes til at føre med én. Skanderborg kom foran med to, 20-18, med blot et enkelt minut igen, og efter yderligere en scoring af begge hold – og en redning af Anna Kristensen – var sejren på 21-19 en realitet. Skanderborg vandt dermed anden halvleg 14-7.

Kristian Danielsen var både glad og meget tilfreds efter kampen:

"Sejren kom i hus efter en enorm fight og et vildt comeback i anden halvleg – ikke mindst på grund af en flot forsvarspræstation, og hvor Anna tager det, vi ikke kunne lukke ned. Kampen blev nøjagtig lige så intens og rodet som den første kamp mod United. Det er åbenbart bare vanskeligt for begge hold at afvikle disse kampe, men denne gang havde vi marginalerne på vores side. Det er altid sjovt at tage point fra de hold, der ligger over os, og jeg er meget stolt over pigernes indsats, over de to point og utrolig glad for endnu en stor opbakning fra publikum."

Publiceret 21 January 2019 10:00