Mette Brandt nettede fire gange i sejren over TTH.

Mette Brandt nettede fire gange i sejren over TTH.

Fin start på 2019 for Skanderborgs ligadamer

TTH Holstebro blev slået sikkert i årets første kamp

HTH Ligaen Skanderborg Håndbold-TTH Holstebro 27-25 (14-9). Målscorere: Sofie Alnor 7, Stine Holm 6, Mette Brandt 4, Trine Knudsen 3, Sidsel Mejlvang 2, Sofia Deen 1, Stine Kristensen 1, Marie Aamand 1, Sofie Sletskov 1, Kamilla Bruus 1.

2019 begyndte fantastisk for Skanderborgs ligadamer, da de lørdag sikkert slog gæsterne fra TTH Holstebro hjemme på det orange håndboldgulv, stærkt bakket op af over 500 tilskuere.

"Det gik faktisk lige efter planen," sagde en tilfreds træner Kristian Danielsen med et glimt i øjet efter kampen.

"Ej, vi håbede selvfølgelig på en sejr og forventende nok, det ville blive mere tæt. Vi aftalte før kampen, at vi skulle kunne se os selv i øjnene i forhold til vores udtryk på fight og udstråling, og så skulle vores forsvar være i top. Efter så meget pause er der mange uvisheder, men hvis vi kunne fighte og holdet humøret oppe, så mente jeg, vi havde en reel chance mod TTH - og det synes jeg, vi i store træk lykkedes med," tilføjede han.

TTH Holstebro kom godt nok foran med to mål, før Sofia Deen fik scoret Skanderborgs første mål efter tre et halvt minut. Snart efter satte Stine Holm mål nummer to ind, og herfra så holdet sig ikke tilbage i en stærk kollektiv indsats og førte 7-4, da der var gået knap 18 minutter. Gæsterne hentede et par mål til 7-6 – men kort før pausen førte et veloplagt hjemmehold komfortabelt og gik til pausen foran med fem mål 14-9.

Også efter pausen var hjemmeholdet i teten og øgede forspringet til 16-9. Gæsterne fik dog hentet nogle mål og kom så tæt på som 20-24 med seks minutter igen. De hvidblusede fik desuden scoret fire gange i de sidste tre minutter af kampen, men det rokkede ikke ved, at Skanderborgs sejr aldrig var i fare, heller ikke selv om holdet ikke selv scorede de sidste tre minutter.

Næsten halvdelen af de 27 mål blev sat ind af fløjspillerne Sofie Alnor og Stine Holm.

"Vi fik gang i mange af de temaer, vi har arbejdet med i pausen, og specielt var det godt at se, vi kunne generere to-tre mål mere end normalt på vores 1. fase, og vi fik vel 7-8 mål på den, så alt i alt var det meget godkendt og en dejlig start på 2019," lød det fra Kristian Danielsen.

Skanderborg har nu 10 point og ligger på 10. pladsen i ligaen, lige under lørdagens modstander, TTH Holstebro, som har 12 point.

Skanderborgs venstrefløj Sofie Alnor blev kåret som kampens spiller.

cns

Publiceret 07 January 2019 11:30

SENESTE TV