Skanderborg-defensiven foran en stærk Kristoffer Laursen holdt vand - til gengæld kneb det rent offensivt mod Århus, der slog Skanderborg 24-22 i herrernes liga. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg-defensiven foran en stærk Kristoffer Laursen holdt vand - til gengæld kneb det rent offensivt mod Århus, der slog Skanderborg 24-22 i herrernes liga. Foto: Ole Nielsen

Håndbold: Smalt nederlag i grimt lokalderby

Det blev lige-ved-og-næsten i udekampen mod Århus

Håndbold Herreligaen Århus Håndbold – Skanderborg Håndbold 24-22 (14-12) Mål Skanderborg: Jonas Samuelsson 5, Cornelius Kragh 5, Marcus Mørk 3, Lars Skaarup 3, Morten Balling 2, Mathias Smed 1, Nikolaj A. Nielsen 1, Kristian Bonefeld 1, Mads Kalstrup 1.

Der er noget, der tyder på, at den ægte 'lokalopgørnerve' er på vej retur i Skanderborg-Århus-historien. De seneste år har disse kampe ikke for alvor fyldt så meget i folks bevidsthed, men lørdagens opgør i Ceres Arena i Aarhus havde så meget nerve og så mange nerver i sig, at vi godt allerede kan glæde os til næste udgave senere på året.

Skanderborg havde håneretten efter sejre i de to seneste opgør mellem de to hold, så det var en flok sultne Århus- krigere, der rigtigt gerne ville have stoppet Skanderborg-stimen.

Måske sad der hos begge hold i baghovedet også en lille bagtanke om kommende kvartfinaler i Santander Cup, for det blev en helt igennem uskøn og grim håndboldkamp, uden meget flot håndboldpil, men til gengæld med masser af intensitet og hård fight.

God grøn start

Skanderborg kom bedst fra land og tilspillede sig den ene store chance efter den anden i kampens første knap 10 minutter, imens Erik Veje må have glemt nogle inputs på taktikmødet, for han forlangte allerede timeout efter 2 minutter og 6 sekunders spil.

Skanderborg kunne og burde have opbygget en føring i denne periode, men Århus-målmand Jens Fredsgaard var flyvende i målet og specielt Skanderborgs stregspillere brændte den ene kæmpe mulighed efter den anden. Fem stk. 100 procents chancer blev misbrugt alene fra den plads i halvlegens første halvdel, og det betød at Århus kunne slå kontra og ændrede stillingen 2-3 til 6-3 efter 13 minutter.

Lars Skaarup & Co. havde problemer med Århus-keeperen. Foto Ole Nielsen

Lars Skaarup & Co. havde problemer med Århus-keeperen. Foto Ole Nielsen

Stærke keepere

Det førte til Skanderborgs første timeout, som fik sat proppen i hullet, men ikke hævede niveauet mærkbart. Kun de to målvogtere i begge ender af banen kunne for alvor være deres indsats bekendt, i en rodet halvleg hvor spillet var både nervøst og forkrampet i begge ender af banen. Pausestillingen var på 14-12 til Århus, så intet var afgjort før de sidste 30 minutter.

Starten på 2. halvleg fik præcist samme billede med et par store tekniske fejl i begge ender, men Skanderborg fandt først melodien, og i løbet af halvlegens første 8 minutter sendte fire mål i træk de grønne foran i opgøret med 16-14 på måltavlen. Blandt andet via et mål fra Nikolaj A. Nielsen fra stregen efter 37 minutter, hvilket var Skanderborgs første fuldtræffer fra den vitale position i kampen.

Herfra gik vi tingenen imidlertid helt i sort i en periode, hvor Skanderborg tillod værterne at gøre kopiere kunststykket. Fire Århus-mål i træk bragte hjemmeholdet foran 18-16 efter 45 minutter.

Lars Skaarup reducerede til 18-17, inden Sebastian Henneberg satte en afgørende slutspurt ind for Århus, hvilket skulle vise sig at blive kampafgørende.

Fem mål fra den skudstærke venstreback i kampens sidste 12 minutter, heriblandt to på straffekast, var stærkt medvirkende til at begge point blev i Århus i dag. Skanderborg fik kæmpet sig tilbage på 23-22 med 1 minut og 13 sekunder tilbage på klokken, men et straffekast med få sekunder tilbage af opgøret blev dødsstødet for de i dagens anlednings hvidblusede grønne, og Sebastian Henneberg kunne sætte den afgørende scoring ind til slutresultatet 24-22.

Marcus Mørk nettede tre gange i nederlaget mod Århus. Foto Ole Nielsen

Marcus Mørk nettede tre gange i nederlaget mod Århus. Foto Ole Nielsen

Høje procenter

Med til historien hører absolut to fremragende målmandspræstationer. Jens Fredsgaard i Århus-enden og Kristoffer Laursen hos Skanderborg var absolut kampens hovedpersoner, og de endte begge med redningsprocenter omkring 46 procent.

Set i forhold til chancerne for slutspil endte nederlaget uden den helt store konsekvens for Skanderborg, da både Ribe-Esbjerg og Kolding tabte deres opgør, så der er uforandret ni point ned til den lidet flatterende 9. plads, som betyder nedrykningsspil i stedet for slutspil, med ni spillerunder tilbage.

Det ser stadig lyst ud på den front, for både Skanderborg og Århus Håndbold. Og hvem ved, måske får vi mulighed for yderligere to lokalopgør om Østjylland, når slutspillet løber af staben om ca. fire måneder. Denne sæsons grundspil endte i hvert fald med to point til hvert hold, så afgørelsen må der ventes på.

Vigtige kampe venter

Nu gælder det det så de sidste to kampe i kalenderåret 2018. Onsdag kl. 18.30 på Fælleden gælder det Nordsjælland i en knald eller fald kamp om en plads i Final4 i Boxen til marts. 22. december rundes året så af på Fælleden mod Kolding, så det bliver en travl sidste uge inden jul i Skanderborg Håndbold.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Morten Balling gik fra banen med to scoringer. Foto Ole Nielsen

Morten Balling gik fra banen med to scoringer. Foto Ole Nielsen

Publiceret 19 December 2018 08:30

SENESTE TV