Mads Kalstrup nettede tre gange fra stregen, bl.a. på en flot skruebold. Foto: Per Bille

Mads Kalstrup nettede tre gange fra stregen, bl.a. på en flot skruebold. Foto: Per Bille

Skudt-ud-af-en-kanon start gav relativt sikker sejr

Med 10 kampe igen at spille har Skanderborg herrer nu allerede flere point end i hele sidste sæson

Herreligaen Skanderborg Håndbold – Lemvig Thyborøn Håndbold 27-25 (14-12). Mål Skanderborg Håndbold: Marcus Mørk 5, Morten Balling 4, Jonas Samuelsson 3, Mads Kalstrup 3, Lars Skaarup 3, Kristian Bonefeld 3, Cornelius Kragh 3, Mathias Bitsch 2, Mike Haack 1.

Efter 3 kampe i træk mod etablerede hold fra den traditionelle Top 5 havde Skanderborgs herrer besøg fra et af holdene fra den helt utroligt tætte bundstrid. Lemvig-Thyborøn Håndbold kom med 8 point på kontoen og en lidt svingende formkurve med store nederlag og en flot hjemmesejr over Sønderjyske. Skanderborg har tidligere haft utroligt svært ved at bære favoritrollen i Skanderborg, men det ser ud som om, at Skanderborg anno 2018/2019 har glemt mange af de dårlige vaner de tidligere versioner.

Skanderborg kom fra start som skudt ud af en kanon og var efter 10 minutter foran 8-2 - og det lignede en meget stor dag i Orangeriet. Men herfra begyndte den grønne motor at hakke lidt.

Lemvig sendte målvogter Shandrach Nsoni på banen, hvilket gjorde, at kampen ændrede karakter. Den tidligere Skanderborg-målvogter Jesper Sørensen startede og fik ikke rigtigt fat i nogle grønne afslutninger, men det gjorde hans kollega med nummer 30 derimod.

Utilfredsstillende

Stille og roligt halede vestjyderne ind, mens Skanderborg slap speederen i begge ender af banen. Pausestillingen blev på beskedne 14-12, og det kunne Skanderborg bestemt ikke være tilfreds med.

De sidste 30 minutter kom til at ligne de sidste 15 af første halvleg. Skanderborg var konstant foran med 2-3 mål og de knap 1.500 tilskuere sad og ventede på, at Lemvig-ballonen punkterede. Men nej.

Efter 42 minutter ramte Skanderborg tre mål i træk, gik fra 19-17 til 22-17 og var meget tæt på en yderlige scoring, hvor en lidt tvivlsom angrebsfejl på Cornelius Kragh medførte en kontra scoring til gæsterne i stedet. Derefter svarede Lemvig igen med yderligere to mål, så kampen stadig var åben.

Med 10 minutter igen scorede Kristian Bonefeld i undertal til 24-20 og med 5 minutter igen scorede Marcus Mørk til 26-21. Her var kampen reelt afgjort, men Lemvig skal have stor ros for ikke at smide håndklædet. Igen kom der tre røde mål i træk, så stillingen med 2 minutter tilbage igen var nede på blot 2 mål ved 26-24.

Marcus Mørk slukkede kampen endeligt med sit femte mål til 27-24, og i det sidste minut blev U18-spiller Thor Christensen sendt ind til sin officielle ligadebut. Han nåede også at få en stor chance for at lave kampens sidste mål, men meget symptomatisk for kampen blev denne afslutning også reddet af dagens bedste Lemvig-spiller, nemlig Shandrach Nsoni.

Flot sæsonstart

Slutresultatet blev 27-25 og endnu 2 point til Skanderborg kontoen, som nu er oppe på 21 stk. Sammenlignet med sidste sæsons 17 point i hele grundspillet har Skanderborg med 10 kampe tilbage allerede 4 point mere, så der er bestemt ikke nogen grund til at klage.

"Der skal lyde endnu en kæmpe tak til den fremragende opbakning, der igen tilfaldt de grønklædte spillere. Det er ganske enkelt en sublim oplevelse at mærke stemningen i Orangeriet i denne sæson og kan vi fastholde denne opbakning fremadrettet, så bliver det svært at fravriste point fra Skanderborg Håndbold på hjemmebane i denne sæson," lyder det fra Skanderborg Håndbold.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 11 December 2018 11:40

SENESTE TV