Kristoffer Laursen stod en stor kamp i målet, da Aalborg blev slået. Arkivfoto: Ole Nielsen

Kristoffer Laursen stod en stor kamp i målet, da Aalborg blev slået. Arkivfoto: Ole Nielsen Ole Nielsen

Skanderborg Håndbold gør det igen: Kraftpræstation gav 'wauu-sejr'

Mathias Bitsch og Kristoffer Laursen førte an, da topholdet Aalborg blev nedlagt i egen hule

Herreligaen Aalborg Håndbold – Skanderborg Håndbold 25-29 (11-13). Mål Skanderborg: Mathias Bitsch 10, Cornelius Kragh 5, Morten Balling 4, Jonas Samuelsson 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Kristian Bonefeld 2, Lars Skaarup 1, Mads Kalstrup 1, Marcus Mørk 1.

Onsdag den 5. december 2018 blev en minderig dag for Skanderborg Håndbold. En sejr på fire mål på udebane over rækkens suveræne tophold er trods alt ikke hverdagskost for de grønne.

Men også måden, sejren kom i hus på, var ikke mindre imponerende. Skanderborg førte fra første til sidste fløjt, og selvom sejren først var sikret endegyldigt med et par minutter tilbage af kampen, var det en pragtpræstation.

Traditionen tro var Gigantium fyldt godt op med næsten 4000 tilskuere. Straks fra kampens start kunne man se et fantastisk koncentreret og disciplineret Skanderborghold, der delte øretæver ud i defensiven. Og anført af dagens helt store Skanderborg-helt Mathias Bitsch bragte holdet sig hurtigt foran.

Hurtig, stor føring

Fire mål bombede den sindige vestjyde ind bag Aalborg-keeperne de første 11 minutter, og han var dermed en stor del af 7-3 føringen til Nick Rasmussens tropper.

En tidlig Aalborg-timeout hjalp ikke det store for herreligaens duks, men det gjorde Skanderborgs tredje udvisning efter 11 minutter til gengæld. 6-0 i udvisnings minutter begyndte at sætte sine spor. Aalborg fik tilkæmpet sig lidt momentum og scorede fire gange i træk til 7-7 efter 18 minutter. Det var sidste gang, værterne var på uafgjort, og Skanderborg fik med to hurtige mål igen bragt sig i front. Ved pausen var Skanderborg foran 13-11.

Den føring blev skabt på virkeligt stærkt defensivt arbejde og en storspillende Kristoffer Laursen i målet, som kunne gå i omklædningsrummet med 45 flotte redningsprocenter. Det var 25 procent mere end hjemmeholdets eller normalt så stærke målmandsduo, og så kan man bestemt heller ikke komme uden om seks flotte mål fra Mathias Bitschs venstrearm.

2. halvleg blev noget af et parti håndboldskak med trænerne Nick Rasmussen og Stefan Madsen som hovedpersoner. Nikolaj A. Nielsen bragte Skanderborg foran 14-11 med et hurtigt kontramål fra halvlegens start, men de efterfølgende 25 minutter kunne ingen af holdene fremtvinge en afgørelse af kampen. Skanderborg var konstant i front med 1-3 mål, men Aalborg havde flere muligheder for at komme tættere på, men hver gang stod Kristoffer Laursen i vejen. Laursen var en af hovedårsagerne til, at Skanderborg fik de to point med hjem, for Skanderborg havde perioder, hvor det syntes rigtigt svært at komme til de helt store chancer.

Mørk lyste op

Med otte minutter tilbage af kampen spillede Nick Rasmussen så det afgørende træk, da han satte manden med nummer 18 på ryggen på banen. Marcus Mørk har ikke været med de seneste to kampe, men han er ved at være klar til indsats på banen igen, og hvilket comeback han fik.

Mørk indledte med en assist til Mads Kalstrup for derefter selv at score et helt afgørende mål til 25-22 med godt tre minutter tilbage. Det var afgørelsen - og Skanderborg- spillerne kunne juble for andet år i træk på gulvet i den gigantiske hal i dobbelt-A.

De helt afgørende faktorer i dagens flotte sejr må i overskrifter være defensiven, Mathias Bitsch, Kristoffer Laursen og de tre rutinerede skakhjerner i trænerteamet, men alle kunne bestemt være meget stolte af dagens præstation.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 06 December 2018 11:30