Nikolaj A. Nielsen var stærk i begge ender af banen. Foto: Ole Nielsen

Nikolaj A. Nielsen var stærk i begge ender af banen. Foto: Ole Nielsen

Håndbold:

Grøn succes-eksplosion i Orangeriet

Skanderborgs herrer imponerede stort med sejr over selveste BSV

Herreligaen Skanderborg Håndbold – BSV 31-27 (14-14). Mål Skanderborg: Cornelius Kragh 7, Jonas Samuelsson 5, Mathias Bitsch 5, Morten Balling 4, Nikolaj A. Nielsen 4, Lars Skaarup 3, Morten Kirk Olesen 1, Bertram Obling 1, Mathias Smed 1.

Sikke en onsdag aften på Skanderborg Fælled. Sejr over lokalrivalerne fra BSV og en helt fantastisk stemning på lægterne: Håndboldfeberen er ikke død i Skanderborg på trods af et par sløje kampe de seneste uger.

Skanderborg Håndbold fik taget godt og grundigt revanche foran et talstærkt Skanderborg publikum, og der røg to dejlige point på kontoen, der betyder at de grønne rykker en enkelt plads frem i tabellen til 5. pladsen.

Trænerteamet valgte at stille til start uden Marcus Mørk selvom han er i klar fremgang og godt kunne have bidraget i dagens opgør, men i stedet valgte de at give ham endnu en uge i træningslokalet inden han slippes løs i Aalborg om en uge.

Men de fem resterende bagspillere manglede ikke Mørk på en dag, hvor der i modsætning til sidste onsdag var rigtig flotte præstationer fra stort set alle mand.

Bøtten vendte

Gæsterne fra BSV kom bedst fra start i opgøret og bragte sig foran 3-1 efter fire minutters spil. To hurtige udvisninger til Mathias Smed og Mads Kalstrup de efterfølgende minutter gjorde, at BSV udbyggede føringen til 6-3 efter små 10 minutter, men derefter kom balancen tilbage i kampen.

Efter 19 minutter kom Skanderborg foran for første gang ved 11-10 og senere 13-11. En række dumme fejl de sidste fem minutter af halvlegen blev dog kostbare, og BSV kunne nok være bedst tjent med at kunne gå til pausen med uafgjort 14-14.

Jonas Samuelsson spillede en fin kamp med fem scoringer. Foto: Ole Nielsen

Jonas Samuelsson spillede en fin kamp med fem scoringer. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg-defensiven var god, og da den offensive indsats var markant bedre end for en uge siden, så tingene lovende ud.

Straks fra 2. halvlegs start kunne man fornemme, at Skanderborg-spilerne virkelig mente, at de ville vise en helt anden attitude end sidste onsdag. Indsatsen lyste ud af spillerne og efter 37 minutter var den uafgjorte pausestilling ændret til en 19-15 føring, som skulle vise sig at holde resten af kampen.

Snuppede tre straffekast

Bertram Obling reddede tre straffekast i de første 13 minutter af 2. halvleg - og var stærk medvirkende til at de højt profilerede gæster aldrig fik indhentet Skanderborg-føringen.

Midtvejs i 2. halvleg stod der 22-19, og her viste Morten Balling sig for alvor som den store motor i bagkæden med tre mål i træk. Bertram Obling afløste Kristoffer Laursen i målet efter 45 minutter og han gjorde det fantastisk. Hans scoring over 40 meter i tomt mål til 28-23 fik publikum helt op i det orange felt og herfra var kampen reelt afgjort.

De sidste 5 minutter handlede udelukkende om at holde hovedet koldt, og det lykkedes endnu engang for de grønne ikke at sætte noget over styr i en hæsblæsende atmosfære i Orangeriet. Det er en af de helt store forskelle på Skanderborg anno 2018/2019, tingene gøres færdige, i modsætning til de sidste 3-4 sæsoner, og mod BSV var det vel at mærke uden Marcus Mørk, der eller har vist sig som den store strateg i mange kampe i slutminutterne.

En fantastisk dag på hjemmebanen, hvor spillerne igen kunne synge sejrssangen foran egne fans. Nu venter en uge i træningslokalet, inden en på papiret yderst vanskelig tur til formstærke og meget stabile Aalborg Håndbold venter næste onsdag 5. december.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 29 November 2018 10:30

SENESTE TV