Glade DM-udøvere fra Moo Sa 2018 i Solrød. Privatfoto

Glade DM-udøvere fra Moo Sa 2018 i Solrød. Privatfoto

6 titler: Stor DM-succes for Moo Sa

Selv uden klubbens VM-deltagere var kæmperne godt kørende

VM i Taiwan havde bragt usikkerhed ind i DM forventningerne, da tre af Skanderborg Taekwondo Klubs profiler ikke kunne deltage i årets DM pga. VM.

Men det var et super tilfreds kamp- og teknikhold som rejse hjem fra DM i Solrød med ikke færre end seks DM guld, tre DM sølv og tre DM bronze efter en succesfuld dag.

Dagens skanderborgenser blev Sebastian Bille i 57 kg klassen for kadetkæmpere. DM skulle endelig blive stævnet, hvor Sebastian slog til, og efter mange forsøg slog sin ærkemodstander Hogni Davason fra Færøerne.

Sebastian slog i semifinalen en anden færøsk kæmper klart. Finalen mod Hogni Davason var utrolig lige og spændende. De to kæmpere stod da også helt lige efter de ordinære 3 runder 10-10 og finalen gik dermed i ekstra golden point runde, hvor Sebastian Bille tog DM titlen med en 2 points scoring.

Simon Lyngbak – 58 kg havde ikke heldet i sin DM semifinale og tabte en tæt kamp til sin færøske modstander med 25-28. Moo Sa’s sidste kæmper Loui Kjølbo fik en decideret dårlig lodtrækning i kadetklassen -41 kg og tabte klart til den senere DM-vinder.

Styr på teknikken

På tekniksiden blev succesen fra kamp fulgt flot op med hele 5 DM titler. Amalie Benfeldt vandt endnu en titel i teamgruppen sortbælter sammen med Chelina Larsen og Sofie Berggreen. Senere blev det også til DM sølv for Amalie i freestylegruppen for sortbælter.

Sofia Sørensen vandt den individuelle gruppe for rødbælter i freestyle og tog sit først DM i den nye klasse. Helena Therkelsen vandt guld i sortbælteklassen -40 år – hendes første DM titel nogensinde. Signe Damgaard og August Sørensen vandt guld i pargruppen for børn rødbælter og klubben tog sig også af DM guldet i gruppen for rødbælter over 15 år, da Anders Leth og Josefine Christiansen sejrede i den gruppe.

Anders Leth fortsatte den flotte stil på dagen og vandt sølv i juniorgruppen for rødbælter også. Laura Nancke, Vicca Holm og Mathilde Bredgaard vandt sølv i team grippen for piger rødbælter og Laura Nancke vandt senere også DM bronze i freestylegrupper for rødbælter.

Sidst, men ikke mindst, gjorde Sarah Therkelsen comeback ved DM med en flot bronzemedalje i juniorgruppen for rødbælter, som var en af de største ved DM.

Til trods for at DM-holdet var uden VM-deltagerne Silja Kjølbo, Andreas Sørensen og coach Thomas Purup blev det til en absolut godkendt 5. plads i holdkonkurrencen. Dermed fik Moo Sa en flot afslutning på 2018 og ser frem til at høre nyt fra VM på Taiwan.

cns

Publiceret 29 November 2018 08:00

SENESTE TV