DM-holdet fra Skanderborg Svømmeklub. Privatfoto

DM-holdet fra Skanderborg Svømmeklub. Privatfoto

Amalie Holst, Stine Bendixen Nissen, Ida Kjærgaard og Johan Bendixen Nissen var som fisk i vandet

Skanderborg Svømmeklubs DM-firkløver imponerede stort og satte flere rekorder

Amalie Holst, Stine Bendixen Nissen, Ida Kjærgaard og Johan Bendixen Nissen var alle kvalificeret til de Danske Junior Mesterskaber på kortbane i svømning. Det er ny rekord for Skanderborg Svømmeklub at have så mange svømmere kvalificeret til et DM.

Svømmerne havde tilsammen 12 starter henover fire dage til DM i Esbjerg. Og det gik fremragende.

Stine åbnede DM distancen 100m fly med ny personlig rekord på over to sekunder. Derfra tog det fart, og inden længe havde klubben to svømmere kvalificeret til aftenens C-finaler: Johan på 100m fri og Ida på 100m bryst.

Det er første gang i klubbens historie, at den er repræsenteret i en finale til et junior DM.

Især den erfarne Johan præsterer godt til den første af finalerne, og sætter ny personlig rekord i tiden 53.16.

Flot stime fortsatte

Dagen efter fortsætter svømmernes flotte præstationer med Amalie i 100m ryg og personlig rekord, og Johan i 50m fly, der igen kvalificerer sig til en C-finale og sætter endnu en personlig rekord.

De største præstationer kom dog først på 3. dagen, da svømmerne fra Skanderborg virkelig nåede toppen; Johan når en B-finale på yndlingsdistancen 50m fri, det samme gør Ida i 200m bryst. Til aftenens finale kom resten af klubbens svømmere til svømmehallen og heppede på DM-svømmerne – stemningen var helt i top. Johan svømmer sin bedste tid på 50m fri og slår hånd i kanten i tiden 24.03 - og er hermed den fjerde bedste i Danmark i sin årgang.

Det er en stor præstation at skulle følge op, men det formår Ida, da hun i 200m bryst svømmer sin bedste tid på distancen i 02.38.92, hvorved hun nu er den 10. bedste i Danmark i sin årgang.

Man skulle ikke tror, det var muligt at komme tilbage på fjerdedagen efter sådan en aften, men det var muligt for Amalie og Stine. Stine slår ny personlig rekord på 100m fri, og Amalie tager 3 sekunder af sin rekord på 200m ryg.

Stolthed over præstation

I løbet af et DM er Skanderborg Svømmeklub gået fra aldrig at have været repræsenteret til en finale til et Junior DM til at have være med i fem finaler, have flere top 10 placeringer i årgangene med den bedste placering som top 4 og samtidig en hel masse personlige rekorder.

En helt igennem godkendt præstation, som Skanderborg Svømmeklub er meget stolt af.

cns

Publiceret 26 November 2018 08:00