Mathias Bitsch viste i sejren over Skjern igen, at han er værd at satse på rent offensivt. Arkivfoto: Ole Nielsen

Mathias Bitsch viste i sejren over Skjern igen, at han er værd at satse på rent offensivt. Arkivfoto: Ole Nielsen Ole Nielsen

Skanderborg-herrer imponerer med historisk udesejr over de danske mestre

Skanderborg vandt 27-25 i Skjern og er med helt fremme i ligaen. Og hvem skulle have troet det?

Herreligaen Skjern Håndbold – Skanderborg Håndbold 25-27 (12-17). Mål Skanderborg Håndbold: Cornelius Kragh 6, Mathias Bitsch 5, Nikolaj A. Nielsen 3, Jonas Samuelsson 3, Marcus Mørk 3, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Mads Kalstrup 2, Mathias Smed 1.

31. oktober blev en historisk dag for Skanderborg Håndbold, der fik den første sejr nogensinde som ligahold på udebane over Skjern - og det kunne mærkes på humøret i omklædningsrummet efter kampen.

Straks fra kampens start fornemmede man, at Skanderborg mente det alvorligt denne onsdag aften. Mathias Bitsch startede med at hamre bolden forbi Björgvin Pall Gustavsson, der startede i hjemmeholdets mål.

Slatten ballon

Men de danske mestre bed dog godt fra sig i kampens indledning og bragte sig via 3 mål i træk foran 4-2 og senere 6-4 efter 7 minutter, men så begyndte gassen at sive fra den grønne Skjern-ballon.

Skanderborg kom for at løbe med de lidt ældre Skjern-spillere, og det blev ikke ved snakken. Midtvejs havde Skanderborg indhentet hjemmeholdet og bragt sig foran 8-6, og Skjern måtte forlange timeout allerede efter 14 minutter.

Skanderborg-defensiven stod fantastisk og Skjern havde meget vanskeligt ved at score mål.

Pausestillingen endte på 17-12 til Skanderborg, men når man ikke var vundet i Skjern de seneste 20 sæsoner, så følte man sig på absolut ingen måde sikker på at det skulle ske i dag alligevel.

Emil Nielsen var kommet ind i Skjern målet efter 22 minutters spil, og straks fra 2. halvlegs start stod der da også Emil Nielsen som overskrift.

Marcus Mørk fik dog øget til 18-12 og efter 37 minutter øgede Jonas Samuelsson til 19-12, men Skanderborg fik sværere ved at få netmaskerne til at blafre. Man havde vel forventet, at hjemmeholdet kom ud som lyn og torden efter en pauseskideballe, men det var på ingen måder tilfældet.

Faktisk gik der hele 10 minutter og 20 sekunder, før Jesper Konradsson fik scoret værternes første mål efter pausen, og det var til stillingen 13-19.

Skal man i Skanderborg-lejren være lidt selvkritisk, så burde man nok have lukket og slukket kampen i de 10 målløse Skjern minutter, men Emil Nielsen sørgede alene mand for at det ikke skete.

Tæt afslutning

Efter 39 minutter forlangte Skjern deres sidste timeout og det betød 7 mod 6 fra hjemmeholdets side resten af kampen, og den forhadte regel var lige ved at bringe Skjern tilbage i opgøret.

Emil Nielsen fortsatte med at lave mirakler i Skjern målet og stille og roligt fik værterne bragt sig tættere og tættere på.

Efter 54 minutter kom Skjern på minus 1 ved 23-24 og igen efter 56 minutter ved 24-25, men Skanderborg bed fra sig og udnyttede iskoldt de fejl, der blev lavet i Skjern offensiven.

Stærk Bitsch

Mathias Bitsch kunne derfor definitivt lukke kampen med sit 5 mål, til 27-24, med 1 minut tilbage af kampen. Unge Mathias Bitsch spillede igen en flot angrebskamp og var sammen med Cornelius Kragh Skanderborgs bedste våben fra distancen.

Største roser skal i dag gå til en fremragende defensiv, men angrebsspillet før pausen var bestemt også værd at skrive hjem om.

Skanderborg kom efter at vinde kontrakampen og det lykkedes til fulde. Ni gange scorede man på kontra før pausen og det blev afgørende for kampens udfald.

Kristoffer Laursen stod faktisk en ganske udmærket kamp, men alligevel tabte vi målmandsduellen med hele 9-19, hvilket normalt afgør kampe. Men ikke denne onsdag, og det skal i særdeleshed tilskrives en defensiv til topkarakter.

Man tør næsten ikke skrive det, men Skanderborg ligger i skrivende stund nummer 4. Mon ikke der kan udbryde lidt håndboldfeber i 8660 og omegn de næste dage. Der er nu igen halvanden uges kamppause, og så kommer Nicolej Krickau og GOG på besøgi Orangeriet.

RAF Motor har købt kampen, så der er GRATIS entre for alle, det burde helt ærligt betyde sæsonrekord på Fælleden lørdag 10. oktober. 16.10.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 02 November 2018 10:00