Unge Anna Kristensen spillede fremragende for Skanderborg mod HIH, hvor hun havde en pointgivende redning i slutsekunderne. Arkivfoto Ole Nielsen

Unge Anna Kristensen spillede fremragende for Skanderborg mod HIH, hvor hun havde en pointgivende redning i slutsekunderne. Arkivfoto Ole Nielsen

Håndbold: Skanderborg-damer fik overraskende point

Unge Anna Kristensen lyste endnu engang op

HTH Ligaen, Skanderborg Håndbold – Herning-Ikast Håndbold 25-25 (13-12) Mål for Skanderborg: Trine Knudsen 7, Stine Holm 4, Sofie Blichert-Toft 4, Mette Brandt 3, Sofie Alnor 2, Melanie Fuglsbjerg 1, Stine Kristensen 1, Sofia Deen 1, Marie Aamand 1, Sidsel Mejlvang 1.

Skanderborgs ligadamers målsætning om til hver kamp at forsøge at levere overraskelsen blev opfyldt næsten til fulde tirsdag aften på Fælleden, da Herning-Ikast Håndbold var på besøg.

Det blev godt nok ikke til sejr, men uafgjort, efter at det havde været meget tæt på en hjemmesejr. Og en overraskelse blev det i hvert fald. For selv om Skanderborg for ikke så længe siden på hjemmebane havde vundet over Randers, så havde holdet altså også lige tabt med 13 mål i København i sidste uge.

Men det havde tydeligvis ikke slået holdet ud. Spillerne gik på banen med stor spillelyst og koncentration – og den kendetegnende fight.

Et talstærkt og medlevende publikum bakkede Skanderborgdamerne godt op gennem hele kampen – og kvitterede med stående klapsalver efter den flot spillede kamp.

Hjemmeholdet var nemlig foran med et eller to mål i stort set hele kampen, og et par gange i anden halvleg endda med tre mål. Derudover blev der spillet med meget få tekniske fejl og en stor succesrate på skuddene på mål. Desuden var der jo også Anna Kristensen i målet, som på et tidspunkt i kampen stod med en redningsprocent på 50 og endte med en samlet på 40!

Ikke mindst var redningen syv sekunder før slutfløjt kampafgørende. På det tidspunkt stod der 25-25, efter at Skanderborg havde fået en udvisning og tabt en bold i angrebet, og et mål af gæsterne ville have sendt begge point med dem vestpå. Men Annas lange venstrearm nåede helt op i målhjørnet og fik verfet skuddet fra HIH’s Helene Fauske væk – og Skanderborg fik dermed mulighed for at score sejrsmålet. Venstrefløj Sofie Alnor var da også hurtigt oppe ad banen og klar til scoring, da slutfløjtet lød i samme sekund – – så tæt på, og så alligevel ikke. Dermed blev det ”kun” ved det ene point, men overraskelsen – den var god nok.

Fortumlet og glad

Efter kampen gik en lettere fortumlet og glad Skanderborgtræner, Kristian Danielsen, rundt i hallen, mens han konstaterede, at det vist ikke helt var gået op for ham endnu, at endnu et point var i hus, så Skanderborg dermed har fire point:

"Det er egentligt lidt sejt, at vi kan holde trit med Herning-Ikast og tage kampen ind i en tæt afgørelse. Kampen vippede, og jeg er glad for, vi igen bliver belønnet efter en koncentreret indsats og hårdt arbejde i både de seneste mange træninger og her i kampen. Det er fedt at se, at vi både tør angribe dem på vores kontrafase og samtidig får barberet mange af vores uprovokerede tekniske fejl væk – så ligner det, at vi er forholdsvis konkurrencedygtige. Stor ros til pigerne for en flot kollektiv indsats, og fedt at se, at Trine Knudsen nu er i hopla. – Og et rigtig flot tilskuerfremmøde nåede jeg lige at bemærke til allersidst – fedt."

Skanderborg spiller i Viborg på 24. oktober og hjemme 27. oktober kl. 15, mod EH Aalborg. Kampen spilles i Morten Børup Hallen.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 18 October 2018 10:00