Disko-duo dansede sig i VM-kvartfinalen

Skanderborg-pigen Amalie Lund Pfundheller og hendes makker var i hopla i Sverige

I sidste uge deltog Amalie Lund Pfundheller og Signe Dyhre i deres første VM i discodans, som i år fandt sted i Örebro i Sverige - med succes.

Amalie og Signe danser duo og ligger nr. 4 på den danske rangliste og var derfor udtaget til at repræsentere Danmark til VM. Det er pigernes første år i den hårde voksenrække.

Amalie bor i Skanderborg og Signe i Hedensted, men pigerne træner til daglig hos DK-Dans i Vejle. De træner 3-4 gange ugentligt, og fra i år skal træningen kombineres med skolegang i henholdsvis 1.G og 10. klasse, så det kræver en ekstra indsats for at få hverdagen til at hænge sammen.

Stemningen var spændt i ugerne op til turneringen, men pigerne, som har et utroligt venskab, næsten som søstre, var klar til at yde deres absolut bedste. Det var da også tydeligt at se da pigerne var på dansegulvet, hvor de dansede fantastisk og fik flere plus-points hos de mange internationale dommere.

I alt 60 par stillede op, så der var kamp om de bedste placeringer. Pigerne klarede sig flot gennem flere runder og nåede helt til kvartfinalen, hvor de endte med at lande på en fornem 22. plads, hvilket er deres hidtil bedste placering.

Til EM i juni placerede de sig som nr. 24, så det var forståeligt to stolte piger, der kun kan være yderst tilfredse med indsatsen.

cns

Publiceret 16 October 2018 09:00