Jonas Samuelsson var godt kørende mod Lemvig. Arkivfoto Ole Nielsen

Jonas Samuelsson, Skanderborg Håndbold (3). 03.03.2018. 888 Liga. Skanderborg Håndbold-TTH Holstebro. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg-herrer fik sæsonens to første point i hus mod Lemvig

En stærk afslutning gjorde forskellen for Skanderbrog

Herreligaen Lemvig-Thyborøn Håndbold Skanderborg Håndbold 25-29 (14-12)

Mål for Skanderborg: Marcus Mørk 7, Jonas Samuelsson 6, Morten Balling 5, Kristian Bonefeld 3, Mads Kalstrup 2, Morten Kirk Olesen 2, Bertram Obling 1, Nikolaj A. Nielsen 1, Lars Skaarup 1, Frederik Iversen 1.

Forløsning er nok et stort ord at bruge efter sejren i Lemvig, men vi kommer nok i nærheden.

Sådan indledes Skanderborg Håndbolds referat af søndagens udekamp i Lemvig, der blev vundet 29-25.

Spillere, trænere og medrejsende grønne fans var i hvert fald både glade og meget lettede efter vi fik slettet det liden flatterende nul ud for Skanderborg Håndbold i stillingen. Og rejsen hjem fra det yderste Vestjylland forekom pludseligt meget kortere, end den i virkeligheden er.

Sejren kom i hus efter en kamp, der bølgede fra det rigtigt gode til det virkeligt dårlige for at slutte med en forholdsvis komfortabel indsats, hvor sejren ikke rigtigt var i fare de sidste 5-8 minutter.

Klar fra start

Skanderborg virkede i den grad klar fra kampens start. 4-1 stod der i grøn favør efter 6 minutter, og med lidt mere skarphed kunne den føring sagtens have været noget større, men der indsneg sig også lidt rigeligt med fejl.

Hjemmeholdet kom bedre med og fik kontakt ved 5-5 - og scorede senere fem gange i træk. På trods af to udvisninger i slutfasen fik Skanderborg dog rettet en anelse ind og var kun bagud med 12-14 ved pausen. En underlig halvleg der svingede fra virkeligt godt, til virkeligt skidt.

Lemvig fik scoret 2. halvlegs første mål til 15-12, men så rullede Bertram Obling gardinet ned de efterfølgende 9 minutter, hvilket gav en Skanderborg-føring på 17-15.

En udvisning til Nikolaj A. Nielsen efter knap 11 minutter gav Lemvig tro på tingene igen, og de kom stærkt igen. Midtvejs i halvlegen stod der igen lige ved 20-20. Herefter fulgte en rigtig stærk periode med tre mål på få minutter og en god defensiv, og det blev den afgørende periode i kampen.

Med 6 minutter tilbage scorede Bertram Obling over 40 meter i tomt Lemvig-mål, og der faldt afgørelsen endegyldigt. Morten Kirk Olesen spillede sin klart bedste kamp i denne sæson, og også Kristian Bonefeld markerede sig flot i begge ender.

Skanderborg-herrernes næste kamp er mandag 17. september, hvor Århus Håndbold gæster Fælleden.

Kilde: Skanderborg Håndbold

Publiceret 10 September 2018 17:00