Projekt Cykelnerven med Peter Jensen fra Hørning på holdet indsamlede mere end 4,9 mio. kr. til kampen mod sclerose. Pressefoto

Projekt Cykelnerven med Peter Jensen fra Hørning på holdet indsamlede mere end 4,9 mio. kr. til kampen mod sclerose. Pressefoto

Til tops på Tourmalet for kampen mod sclerose

Slagteren fra Hørning tog livtag med de store bjerge

Cykling Om få uger skydes årets udgave af Tour de France i gang. Men på en række af de meste afgørende bjergtoppe i Pyrenæerne, må Tour-feltet i år se sig slået på målstregen. Scleroseforeningens cykelløb Cykelnerven indtog nemlig de selv samme franske bjergtoppe allerede i midten af juni. Her cyklede mere end 300 dedikerede cykelryttere ni udvalgte Tour-bjerge på bare fire dage.

Cykelnerven er Scleroseforeningens Tour de France-inspirerede cykelløb, som hvert år i juni sender hundredvis af dedikerede cykelryttere afsted mod de franske bjerge. Her cykler de til tops på en stribe stejle bjerge kun få uger inden, at Tour-feltet lægger vejen forbi de præcis samme bjergtinder. Målet med det hele er at indsamle penge til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen. Årets tur til Pyrenæerne med de mange legendariske Tour-bjerge markerer desuden Cykelnervens fem års jubilæum.

Med ni stejle bjergtoppe på bare fire dage kommer man ikke sovende til målstregen som Cykelnerven-rytter. Det kan de godt 300 deltagere i dette års udgave af Cykelnerven alle skrive under på.

Mens nogle deltagere kører på eliteniveau, har andre aldrig før kørt op ad et bjerg på cykel. Blandt deltagerne var Peter Jensen fra Hørning, som er slagtermester og cyklede med for Team Midtjylland.

"Jeg søgte en stor udfordring, og så var det, at jeg hørte om Cykelnerven. Jeg har aldrig cyklet i lignende bjerge, men det var helt fantastisk at opleve – især da vi kørte op ad det legendariske bjerg Col du Tourmalet. Og så var det også bare så vildt at opleve deltagerne med sclerose, når de kæmpede sig op ad bjergene og nåede toppene. Det gav lige en klump i halsen," siger Peter Jensen.

cns

Publiceret 28 June 2018 13:00