131 hold spillede 223 kampe til Stjær Cup

Det store græsstævne firedoblede indbyggertallet i Stjær

Den første lørdag i juni er en vigtig dag i Stjær, for her bliver byen invaderet af rigtig mange glade håndboldspillere fra det meste af Jylland. Sådan var det også i år lørdag 2. juni, hvor Stjær Boldklub bød velkommen til Sport24 Cup med intet mindre end 131 hold fra 31 klubber.

Det store antal betød at man allerede kl. 9.00 måtte starte de første kampe og den sidste runde var færdig spillet efter kl. 17, men så var der også blevet spillet 223 kampe på de 18 baner, der var blevet kridtet op på sportspladsen i Stjær.

"Vi kan se tilbage på en rigtig god dag. Der blev spillet nogle rigtig spændende kampe i løbet af dagen, og på trods af at varmen rigtig havde ramt Stjær denne dag, hvor temperaturen nåede op på over 30 grader i løbet af dagen, så var der ingen der fik solstik, og vi blev også forskånet for de store uheld og vores førstehjælpere kunne nøjes med at udlevere et par is poser og lidt plaster," fortæller Annette Thorsted fra Stjær Boldklubs håndboldafdeling.

Der er tale om mere end en firedobling af indbyggertallet i Stjær på dagen, så også i salgsboder, der var bemandet med mange frivillige, var man klar til at tage imod de mange gæster. Bl.a. havde pizzaboden som sædvanlig travlt, og der blev solgt mere end 600 hjemmelavede pizzaer. I år undgik man de lange køer, fordi logistikken var blevet forbedret.

"En anden forbedring var vores organisering af parkering. I år havde vi en mulighed for at benytte et større område i forbindelse med skolen, og ved hjælp af et par P-guider, fik vi også løst denne opgave bedre end sidste år," siger John H. Laursen fra Stjær Boldklub

"I år måtte vi desværre sige nej til et par hold, som vi ikke kunne få plads til. De var umuligt at få flere kampe puttet ind på banerne, på trods af vi havde flere i brug end tidligere, og så havde JHF store problemer med at skaffe dommere nok. Lige efter sommerferien starter planlægningen af næste års håndboldstævne, der vil blive afviklet lørdag 1. juni. Der skal lige lidt justeringer til, men vi vil fastholde, at ungdomsholdene placeres i grupper, hvor holdene passer sammen styrkemæssigt, for det giver spændende og jævnbyrdige kampe,” slutter John H. Laursen.

cns

Publiceret 14 June 2018 16:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.