Lisa Kjær Gjessing og landstræner Bjarne Johansen udgør en uhyre stærk duo. Pressefoto

Lisa Kjær Gjessing og landstræner Bjarne Johansen udgør en uhyre stærk duo. Pressefoto

Suverænt:

Lisa er europamester for 4. gang

Lisa Kjær Gjessing dominerer voldsomt i parataekwondo

For fjerde gang er ubesejrede Lisa Kjær Gjessing fra Ry europamester i parataekwondo.

Ved de åbne europæiske mesterskaber i Plovdiv, Bulgarien, viste danskeren igen, at hun er i en klasse for sig. Det fortæller Parasport Danmark.

Lisa Kjær Gjessing fortsætter dominansen i kvindernes klasse K44, under 58 kg, hvor hun søndag sikrede sig EM-guldet i suveræn stil.

"Jeg er enormt glad og lettet. Det er en fed følelse. Jeg synes virkelig, taktikken fungerer for mig, og jeg føler, at jeg har et fysisk overskud hele dagen," siger danskeren, der særligt i EM-semifinalen leverede en af karrierens bedste præstationer.

Tyriske Gamze Gurdal er en af de modstandere, der flere gange har gjort det svært for Lisa Kjær Gjessing, og hun kom til EM med en stribe turneringssejre i bagagen. Men i en overlegen opvisning vinder danskeren hele 21-0.

Trænerros efter storsejr

"Det er en kamp, jeg er meget stolt af. Hun er en kanon dygtig modstander, og hun kommer med masser af selvtillid, så det er næsten helt surrealistisk, at jeg får lukket hende helt ned," siger Lisa Kjær Gjessing og fremhæver samarbejdet med landstræner Bjarne Johansen som afgørende.

"Det fungerer bare enormt godt mellem os, og Bjarnes taktiske overblik er guld værd for mig," siger hun.

Mexicansk modstand

Noget overraskende ventede der mexicansk modstand i EM-finalen, men Jessica Quijano var heller ikke tæt på at kunne true suveræne Gjessing, der vandt sikkert 12-2. Ved stillingen 12-0 fik Quijano dog sparket danskeren så hårdt på højre arm, at der venter en undersøgelse hjemme i Danmark.

"Forhåbentlig er det ikke alvorligt. Først troede jeg, at den var brækket, men det er blevet lidt bedre, og hernede tror de, der måske er slået en lille flig af knoglen," siger Lisa Kjær Gjessing, der efter planen skal deltage i de åbne pan-amerikanske mesterskaber i juli.

cns

Publiceret 13 June 2018 17:00