Trine Knudsen har to job og et studium at passe, men der er også tid og overskud til at spille håndbold. I den forgangne sæson blev hun topscorer og bidrog dermed til at sikre Skanderborg Håndbold oprykning til ligaen. Foto: Morten Lau-Nielsen

Trine Knudsen har to job og et studium at passe, men der er også tid og overskud til at spille håndbold. I den forgangne sæson blev hun topscorer og bidrog dermed til at sikre Skanderborg Håndbold oprykning til ligaen. Foto: Morten Lau-Nielsen

Studie, job og profil på et ligahold: Trine Knudsens lillepigedrøm lever

Trine Knudsen har været med til at bringe Skanderborg tilbage i ligaen. Hun er en profil for holdet, som dog ikke kan give hende en kontrakt

Af
Henrik Philip Hare

JP Aarhus

Nogle dage arbejder Trine Knudsen på et lager, hendes foretrukne job er dog det som vikar på efterskolen BGI-akademiet. Snart begynder hun også som selvstændig med at sælge kosttilskud og skønhedsprodukter, og så læser hun antropologi på Aarhus Universitet.

Det er dog hverken på grund af studiet eller det første, andet eller tredje job, at du skal læse om Trine Knudsen. Det er, fordi hun også finder tid til at være håndboldspiller – og en god en af slagsen.

I denne sæson blev hun topscorer for Skanderborg Håndbold og dermed en af de afgørende faktorer for, at klubben fra næste sæson er tilbage i ligaen efter kun en enkelt sæson i 1. division.

136 mål blev det til, og træner Kristian Danielsen tøver ikke med at benævne hende som en af de bærende kræfter i oprykningssæsonen og som en profil i den kommende.

Det kunne fedt at ende i en eller anden stor klub. Men jeg ved også godt, at jeg er blevet 25 år og bliver kaldt gammel.

Trine Knudsen, Skanderborg Håndbold

Profil eller ej er der dog en grund til, at Trine Knudsen skal fokusere på så meget andet end sin sport. Hun er nemlig ikke på kontrakt i Skanderborg. Det er der ingen af spillerne, der er, fordi det ganske enkelt ligger uden for klubbens økonomiske formåen.

Et lille beløb om måneden bliver det dog til fra næste sæson, efter at klubben har fundet sponsorerne til det.

"Det er stort for klubben, at vi er nået dertil, og det er flot i forhold til, at vi også har et herrehold i ligaen at passe. Men det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er noget, vi kan leve af overhovedet. Jeg skal stadig have mine fritidsjob og har så også et studie. Men det gør da, at vi lige får lidt lommepenge," siger Trine Knudsen.

Lyst og tillid

Når det med sikkerhed kan afvises, at det er økonomien, der motiverer Knudsen til et liv med træning næsten hver dag og slid på kroppen, fristes man til at finde ud af, hvad der så driver hende.

Svaret på dét ligger både i glæden ved sporten og i at kunne bruge de evner, hun har tilkæmpet sig:

"Det er et valg, jeg har taget. Jeg ved godt, at der ikke er nogen kontrakt, men det er lysten, der driver det. Det giver også en eller anden form for frihed i livet – og sådan tror jeg, at alle har det: Hvis du er god til noget, hvorfor så ikke fortsætte med det? Det er ikke nogen hemmelighed, at drømmen ville være en dag at være på kontrakt og mere eller mindre kunne koncentrere mig om måske bare studiet og håndbold, men sådan er situationen ikke, og jeg gør det af lyst. Derfor ændrer min position sig heller ikke, bare fordi vi rykker op i år. Jeg har den tillid, jeg skal have i Skanderborg."

Lillepigedrømmen

Tilliden, er der ingen tvivl om, er til stede i Skanderborg. Kristian Danielsen stolede for eksempel på, at Knudsen kunne omstille sig fra højre back til playmaker i denne sæson, og tilliden finder man også spillerne imellem.

Trine Knudsen fremhæver selv den tryghed, der er på holdet, fordi alle er klar over deres egen rolle, og hvordan planen er på banen. Der er også en åbenhed mellem trænerne, der lægger den overordnede taktiske linje, og spillerne, der får lov at bidrage med deres tanker.

Det gode miljø i klubben hjælper Trine Knudsen på vej til at kunne se sig selv i Skanderborg et godt stykke ud i fremtiden, selv om det kommer til at betyde en del, om ligapladsen bliver bevaret eller ej.

Den begyndende udvikling i retning af kontrakter er også vigtig i den sammenhæng, hvis sponsorerne i lige så høj grad vil se i retning af Skanderborgs kvinder såvel som herrerne.

En decideret storklub bliver Skanderborg dog nok aldrig, og derfor er Trine Knudsens nysgerrighed stadig pirret af, hvordan livet mon ville se ud i de øverste lag af det danske hierarki.

"Jeg har stadig den lillepigedrøm, som jeg har haft, siden jeg startede til håndbold: At det kunne fedt at ende i en eller anden stor klub. Men jeg ved også godt, at jeg er blevet 25 år og bliver kaldt gammel, så der bliver hård konkurrence om det, fordi der kommer så mange unge spillere op. Men lige nu har jeg det godt i Skanderborg, og når man har det godt, kan man præstere."

Trine Knudsens karriere

    2016-: Skanderborg

    2015/2016: Fredericia HK

    2014/2015: Silkeborg/Voel

    2011-2014: Skanderborg

    2010/2011: Horsens

Publiceret 03 June 2018 11:45

SENESTE TV