Fra venstre: Maja og Frederikke, bronze DK1 pigepar 2. division - og Rebecca og Karla, guld DK1 pigepar 1. division. Privatfoto

Fra venstre: Maja og Frederikke, bronze DK1 pigepar 2. division - og Rebecca og Karla, guld DK1 pigepar 1. division. Privatfoto

Guld og i alt syv medaljer til HI ved de danske mesterskaber

I weekenden blev de danske mesterskaber i sportsakrobatik afgjort ved et stævne i Hammel - med deltagelse af akrobater fra hele landet. Mesterskaberne bliver afholdt over to weekender i maj, og vinderen er det par eller den trio, som samlet set har fået de højeste karakterer.

Efter 1. runde i Fuglebjerg lå flere af akrobaterne fra HI Skanderborg til medaljer, så spændingen var stor: Ville lykkes at komme hjem med medaljerne om halsen? Det gjorde det heldigvis – nogle endda med højere karat end forventet, og en enkelt trio gjorde det så godt, at de avancerede fra en 6. plads til en bronzemedaljeplads.

Balance og tempo

De internationale trioer var på gulvet både lørdag og søndag med henholdsvis deres balance- og temposerie. I international Junior pigegruppe 1. division, hvor HI Skanderborg havde fire trioer med, var spændingen stor, og først da den sidste trio havde været på gulvet søndag eftermiddag, blev det afgjort, at HI Skanderborg løb med både guld- og sølvmedaljerne. Marie, Alberte og Clara blev danske mestre, mens Elisa, Emilie og Benedicte vandt sølvmedaljerne.

I seniorrækken i 1. division vandt Sofie, Naja og Elisabeth bronzemedaljer.

Ud over det internationale reglement bliver der også konkurreret i to nationale reglementer DK1 og DK3. I disse rækker stillede HI Skanderborg op med to par og fire trioer.

I DK1 pigepar var Rebecca og Karla helt suveræne, og vandt guldmedaljer i 1. division med knap fem point foran de nærmeste konkurrenter. I 2. division DK1 pigepar sikrede Maja og Frederikke sig bronzemedaljerne.

Konkurrencen efter det nationale DK3 reglement blev afholdt om søndagen. Alle tre trioer fra HI Skanderborg var kommet i 2. division, hvor konkurrencen var tæt. Men det lykkedes Sara, Emmalie og Andrea at vinde sølvmedaljer, mens Ella, Freja og Josefine snuppede bronzemedaljerne.

Fantastisk weekend

Alt i alt en fantastisk weekend for pigerne fra HI Skanderborg. 7 medaljer blev det til, og derudover endnu flere flotte præstationer på gulvet af alle 31 akrobater.

cns

Publiceret 01 June 2018 08:00

SENESTE TV