Stine Holm stod for en vigtig scoring til sidst,da Skanderborg slog Horsens i pokalturneringen. Foto: Ole Nielsen

Stine Holm stod for en vigtig scoring til sidst,da Skanderborg slog Horsens i pokalturneringen. Foto: Ole Nielsen

Skanderborg-damer er videre i pokalen efter kniberi

Horsens blev besejret 22-21 i en kamp, hvor Skanderborg var bagud med seks mål

Santander Cup, damer, 6. runde Horsens HK-Skanderborg Håndbold 21-22 (13-9)

Skanderborgs kommende ligadamer er videre i pokalturneringen via en kneben sejr over Horsens,.

Holdene sad på hver sin halvleg, dog med Horsens i teten med en føring på seks mål efter 20 minutters spil. Lidt haltende holdt gæsterne sig dog inde i kampen, men ved pausen var Horsens stadig foran, nu med 13-9 ved pausen.

Men efter pausen skete der noget.

Efter to minutter havde Skanderborg fået reduceret til 11-13, og efter fem minutter stod der 13-14. I det syvende minut blev der udlignet til 14-14, men Horsens fik sat yderligere et par mål ind, men løb så ind i en lang scoringspause. Skanderborg-forsvaret havde nemlig fundet frem til sit gamle jeg igen og brød det ene angreb efter det andet og tog fuldstændig pynten af hjemmeholdets dygtige skytter.

Og selv om Skanderborg brændte yderligere et straffekast, førte man 17-16 efter 17 minutter – og Horsens tog øjeblikkeligt timeout. Lige lidt hjalp det, Skanderborg spillerne fortsatte med taktstokken, gjorde hinanden gode og arbejdede benhårdt i forsvaret. Med seks minutter tilbage af kampen lykkedes det dog Horsens via et straffekast at komme på 19-20 og en efterfølgende udvisning fik Skanderborg til at tage timeout og fik afværget en farlig periode.

Horsens udlignede efterfølgende til 20-20 med 80 sekunder tilbage. En Skanderborgscoring til 21-20 udløste endnu en Horsens-timeout, men en fejlaflevering foran blev samlet op og kastet til Stine Holm, der var stukket af sted. Og så var Skanderborg foran 22-20 med 25 sekunder tilbage.

Kort efter fik Horsens reduceret til 21-22, men Skanderborg kørte sikkert sejren hjem.

"Vi fik ikke afviklet vores angrebsspil særligt godt i 1. halvleg, hvor der var dårlige vurderinger, og ukvalificerede afslutninger, så vi satte gang i Horsens’ kontramaskine. Vi gav Horsens deres momentum, og det gav så yderligere medvind til deres skytter. Vi havde heldigvis stadig en smule snor i dem til pausen og fik så spillet 2. halvleg på de præmisser, vi har været gode til i løbet af sæsonen. Jeg hæfter mig ved, at vi selv får sat en del vigtige mål ind på kontra, hvilket har været et fokus i træningen, og det bliver for os kampafgørende. Det er dejligt at slutte en fantastisk sæson med en sejr," siger cheftræner Kristian Danielsen.

Skanderborg Håndbold

Publiceret 29 May 2018 11:00