Nicklas Nielsen fra Hørning debuterede på Silverstone i England og kørte trods vejret et forrygende godt debut-løb. Pressefoto

Nicklas Nielsen fra Hørning debuterede på Silverstone i England og kørte trods vejret et forrygende godt debut-løb. Pressefoto

Nicklas Nielsens fører an med Ferrari på Silverstone

Hørning-dreng fik debut på kendt racerbane i sin Ferrari

Nicklas Nielsen forsvarede sin føring i Trofeo Pirelli-mesterskabet. Og det danske Ferrari-team fra Allerød tog føringen i det samlede teammesterskab efter sæsonens anden afdeling på Silverstone i England.

Efter en stærk sæsondebut på Mugello i marts rykkede Formula Racing i weekenden til Silverstone, som var vært for anden afdeling af det europæiske Ferrari Challenge-mesterskab. Efter to veloverståede løbsdage kunne det danske team vende hjem med ikke bare én, men hele to mesterskabsføringer.

"Det har været en weekend, hvor vejret har spillet os et puds. Skiftevis regn og tørt vejr gav os udfordringer i kvalifikationen med hensyn til dækvalg, og samtidig skulle vi vænne os til en justering af flagreglerne. Men med to sejre i to forskellige klasser kan vi bestemt være stolte, ikke mindst fordi vi nu også fører det samlede teammesterskab," lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Formula Racings unge talent, Nicklas Nielsen fra Hørning, som sikrede sig to suveræne sejre i Trofeo Pirelli-serien i sæsonens åbningsløb, kørte karrierens første omgange på Silverstone fredag eftermiddag. Trods manglende erfaring på banen lykkedes danskeren alligevel med at hente en andenplads i lørdagens kvalifikation og løb, som blev startet bag en safetycar grundet massivt regnvejr.

Også i søndagens løb, som blev afviklet på tør bane, startede den 20-årige racerkører fra en andenplads, men tog føringen efter en kølig overhaling udenom fra start og holdt denne til slut.

"I betragtning af aldrig at have kørt på banen før er jeg godt tilfreds med weekendens resultater. Når vejret svinger så meget, som det gjorde i denne weekend, gælder det virkelig om at have styr på sit setup. Heldigvis har jeg et erfarent team omkring mig, så endnu en gang havde jeg en god bil," lyder det fra Nicklas Nielsen.

Næste afdeling af Ferrari Challenge Europe afvikles 11.-13. maj på den legendariske belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps.

logy

Publiceret 12 May 2018 08:00

SENESTE TV